Det fremkom under en trenerforum i Nyon i Sveits tirsdag. Trenerne ønsker også at det lages et samlet overgangsvindu for Europa.
– Trenerne mener det ikke er så vanskelig å score mål på bortebane som det var tidligere. De mener regelen må revurderes, og det vil vi gjøre, sa UEFAs visegeneralsekretær Giorgia Marchetti ifølge BBC.
Videre sier han at trenerne mener fotballen har forandret seg de siste årene, og at reglelen har ført til at hjemmelag er mer forsiktige for å unngå baklengsmål.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
11 TIMER SIDEN
– Dette er en av tingene som vi må se på, sa visegeneralsekretæren.
Bortemålsregelen ble første gang innført i 1965 i cupvinnercupen, som en erstatning for myntkast eller omkamp på nøytral bane.
I tillegg ønsker trenerne at overgangsvinduet stenger samtidig over hele Europa. I år ble vinduet i England lukket før seriestart 19. august, mens det i Tyskland, Spania og Frankrike ble holdt åpent til 31. august.
Trenerne skal være samstemte i at overgangsvinduet ikke skal holde åpent når seriene har startet.
Til stede på møtet var flere europeiske topptrenere, blant andre José Mourinho (Manchester United), Unai Emery (Arsenal), Massimiliano Allegri (Juventus), Julen Lopetegui (Real Madrid), Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain), Carlo Ancelotti (Napoli) og tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger.
(©NTB)
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
15 TIMER SIDEN