Populære sporter
All sport
Vis alt

Anklager om seksuell trakassering i Avaldsnes

Jonas Moen Rye

Oppdatert 12/01/2018 klokken 12:57 GMT+1

Hólmfrídur Magnusdottir opplevde uønsket oppmerksomhet fra en norsk trener under oppholdet i Avaldsnes.

Holmfridur Magnusdottir

Foto: Scanpix

Overfor den islandske avisen Morgenbladid forteller tidligere Avaldsnes-spiller Hólmfrídur Magnusdottir om uønsket oppmerksomhet fra en trener hun hadde da hun spilte i klubben.
33-åringen er en av 62 idrettsutøvere på Island som nå åpner opp om kjønnsbasert diskriminering.
Magnusdottir forteller om flere episoder hvor hun opplevde uønsket oppmerksomhet fra lagets trener. Saken er også omtalt i Haugesunds Avis og Hnytt.

– Sa jeg ikke hadde kjøpt noe olje

Hun forteller blant annet at treneren sendte henne meldinger hver dag. Hun følte seg mobbet på treningene og forteller at treneren virket å like å skjelle henne ut foran resten av spillergruppen.
Etter hvert skal treneren ha begynt å sende det hun omtaler som «svært upassende» bilder og videoer til henne. Hun forteller også at hun begynte å dokumentere tilnærmelsene og videresendte opptak og tekstmeldinger til ledelsen i klubben.
En situasjon den tidligere Avaldsnes-spilleren forteller om, skal treneren har bedt henne om å kjøpe babyolje mens laget var på tur. Da hun traff ham igjen ble hun spurt om hun hadde babyoljen og ønsket å bli med på rommet.
– Jeg var i panikk og fikk vondt inni meg og sa jeg ikke hadde kjøpt noe olje. Jeg sa jeg heller skulle være med noen lagvenninner etter vi hadde spist, sier hun.
Magnusdottir forteller at hun forsøkte å terminere kontrakten med klubben fordi hun ikke lenger ønsket å være i Norge.
– Jeg klarte ikke å møte ham og ønsket aldri i mitt liv å se denne personen igjen. 2016 var tøft. Jeg hadde panikk og var redd hver gang jeg konkurrerte og måtte innom Oslo Lufthavn.

Avaldsnes bekrefter varsler

Eurosport.no har siden torsdag kveld gjort gjenntatte forsøk på å komme i kontakt med treneren uten å lykkes.
Styreleder i Avaldsnes Helge S. Gaard bekrefter overfor Eurosport.no at klubben har mottatt varsler, men ønsker av naturlige årsaker ikke å navngi enkeltpersoner.
– Vi ønsker ikke kommentere denne eksplisitte saken. Men vi tar alle varsler som vi får på alvor. Både internt og fra eksternt hold har vi fått et par som vi har behandlet. Det har ikke vært masse av det, og vi har hatt mange trenere, og i de fleste tilfeller har det ikke vært slike tilfeller, sier han.
Han forteller at det var spilleren selv som ikke ønsket at klubben skulle gå ut med noe offentlig.
– Vi har visst om det, men hun har ikke ønsket noe fokus på seg selv om det. Det er årsaken til at vi ikke har gått ut med noe før, sier Gaard.
Samme året forlot treneren klubben. Gaard forteller at det var flere årsaker til den konklusjonen.
– Man kan fort dra slutning av det var dette som gjorde at vi avsluttet samarbeidet, men det var mer komplekst og sammensatt enn en enkelt sak, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame