Det var mot slutten av kampen at Nicholas Mickelson (19) skadet seg borte mot Odd søndag. Søndag kveld kunne Eurosport.no melde at spilleren ble fraktet til sykehuset i Drammen for undersøkelse. Konklusjonen mandag morgen er avrevet akilles og Mickelson skal opereres mandag.
U20-landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen har Mickelsons erstatter klar. Inn i troppen kommer Tomas Totland (19) fra Sogndal. Det bekrefter han til Eurosport.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
8 TIMER SIDEN
– Tomas har vært den tredje backen lenge, og han er en slags krysning mellom Nico Mickelson og Christian Borchrevink. Totland hadde en god sesong i fjor for Sogndal og spiller back på et høyt nivå i Norge. Han tilfører både mye offensivt og defensivt og vi har fått inn en god erstatter for Nico.
"Paco" er klar på at dette først og fremst er svært uheldig for Nicholas Mickelson.
– Det er kjempekjedelig for Nico, jeg hadde en prat med han tidligere i dag og er sikker på at han kommer tilbake. Den type skader er umulig å gardere seg mot, og det er som regel slik disse skadene skjer, forteller landslagstreneren.
Det var en glad Totland som ble ringt av Eurosport mandag, men han erkjenner at han sitter med blandede følelser.
– Det er klart det er blandede følelser. Det er utrolig kjipt for Nico, men man blir selvfølgelig glad for å bli tatt ut til VM.
Saken fortsetter under videoen
Sogndal-backen vet godt hvordan det er å gå glipp av mesterskap. I 2017 gikk han glipp av EM på grunn av sykdom, og har etter det slitt med å komme seg inn igjen på landslaget.
– Jeg var med når Paco kom, og skulle egentlig til Portugal i 2017, men så fikk jeg kyssesyken. Det satt meg litt ut av spill og det var vanskelig å spille seg inn igjen i laget, sier Totland.
Nå er unggutten revansjelysten og klar for å vise hva han er god for.
– Jeg er veldig revansjelysten og gleder meg veldig til å komme ned dit. Vi spiller med vingbacker på landslaget, og jeg kan bidra mye offensivt og føler denne rollen passer meg svært bra, forteller Totland til Eurosport.
U20-VM i Polen starter den 23. mai.
Se Viking mot Vålerenga fra 18.30 på Eurosport Player, Dplay og MAX. Få tilgang her!
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
12 TIMER SIDEN