Ferencvaros hadde en utakknemlig oppgave ved å møte et av verdens beste lag på bortebane, og Barcelona var heller ikke truet til slutt.
Men midt i begivenhetenes sentrum løp Tokmac Nguen rundt stjernene og skapte problemer.
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
2 TIMER SIDEN
– Opplevelsen var helt vill, og det var veldig spesielt. Men det var vi klare over før kampen, og vi prøvde bare å nyte det så mye som mulig, forteller Nguen til Eurosport.no.

Fikk ros

Han sitter i bussen sammen med laget da Eurosport ringer, på vei hjem etter kampen.
Sluttsifrene ble ikke oppløftende for det ungarske laget, med 1-5 i sekken, men de skapte hodebry for rutinerte stoppere, som har opplevd det meste.
– Vi hadde noen øyeblikk i kampen der vi holdt godt på ballen mot Barcelona, og vi skapte en del målsjanser som kunne gått inn hvis det hadde gått vår vei. Det er veldig kult, og jeg er utrolig stolt over det vi presterte. Så fikk jeg vist meg selv godt frem sier «Tokki».
Han var en av de som imponerte utpå gressmatta og høstet mange lovord etter kampen, blant andre fra Dermot Corrigan som jobber i anerkjente The Athletic.
I går ble det ingen bursdagsgave i form av poeng, da Nguen fylte 27 år, men prestasjonene hans var det ikke noe å si på.

Skapte trøbbel for Pique

Allerede etter 10 minutters spill startet den lynhurtige kantspilleren i bakrom, lurte vekk Clement Lenglet og hamret ballen via tverrliggeren og i mål, men ble avvinket for offside. Han satte i tillegg opp Isael, som dundret ballen i tverrliggeren igjen.
Det hele toppet seg da «Tokki» sprang fra Pique, skaffet straffespark og sørget for at stopperen med mer enn 100 landskamper ble utvist.
– Det er sykt, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Jeg har alltid trodd at jeg hadde nivået inne og ville se hvor høyt nivået på de største lagene er, sier han mens han forteller hvordan han angrep kampen:
– De første minuttene tenkte jeg at jeg måtte bruke på å se litt hvordan de spiller, og jeg så at her måtte jeg bruke farten min i bakrom. Men det er klart. Om du har stor fart, så kan man alltid skape problemer, og jeg er ikke sjokkert over at jeg gjør det bra mot et så godt lag, sier han.

Tenker ikke på fremtiden

De solide prestasjonene gikk ikke upåaktet hen i sosiale medier, og med allerede eksisterende interesse (som han selv har bekreftet), så er det naturlig å tro at slike kamper gjør han attraktiv for større klubber.
– Akkurat det har jeg ikke tenkt på. Jeg vil gjøre det bra i Champions League og vise meg frem der. Du får ikke et bedre utstillingsvindu enn det. Men fotball er ferskvare, som jeg skjønner at det heter i Norge nå. Så kan det absolutt skje noe etter hvert, forteller han.
Noe annet som det norske fotballfolket har grublet på, er hvorfor han ikke er blitt tatt ut på landslaget før. I hjemlig liga har han nemlig også levert varene, og i tillegg til personlige prestasjoner, som 16 mål og 9 assist på 47 kamper, så har han fått to pokaler på peishylla.
I tillegg har han levert syv mål og én assist på 20 kamper i Champions League (inkludert kvalik) og Europa League.
Forrige uttak så var han riktignok i bruttotroppen, men nådde akkurat ikke opp. Etter å ha overbevist mot Barcelona kan den pipa ha fått en annen lyd, uten at han selv ofrer mange kalorier på det.
– Jeg hadde et håp sist landslagssamling også, og det har alltid vært en drøm å spille for landslaget. Jeg må bare prestere, og hvis det skjer så blir jeg kjempefornøyd og stolt, sier han, og legger til:
– Men det er noe jeg bruker null energi på nå. Jeg har masse å glede meg over i hverdagen, så det tenker jeg ikke på. Men det er klart at det hadde vært en drøm.
OBOS-ligaen
Bisarr ankelskade stopper Hammer: – Skruen sto ut av foten
3 TIMER SIDEN
Fotball
– Tør ikke fortelle hvordan den ankelen så ut
3 TIMER SIDEN