Med under en time igjen til det allerede landslagsuttaket, hadde Norges Fotballforbund fortsatt ikke fått svar på sin forespørsel om tilpassede karanteneregler for hjemlige spillere – som ble bekreftet mottatt av Abid Raja sist fredag.
Men så kom meldingen som gjorde at plan A kunne iverksettes.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
7 TIMER SIDEN
– De fra Eliteserien er med fordi de har fortjent det, men også fordi at Lise Klaveness og jeg har hatt god dialog med Abid Raja for bare 30 minutter siden. Der har vi fått lovnader om at de norske spillerne i likhet med olympiske og paralympiske utøvere får unntak fra karantenereglene, men at vi selvfølgelig tar det på største alvor, sa Solbakken på link fra København.
Fredrik Aursnes (Molde), Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Kristoffer Zachariassen (Rosenborg) og Aron Dønnum (Vålerenga) er alle inne.
Han forteller at de hadde en alternativ plan, slik Discovery også omtalte tidligere onsdag.
– Dette er så ferskt at vi hadde planlagt en alternativ tropp, sa Solbakken.
Patrick Berg (Bodø/Glimt), Andre Hansen (Rosenborg) og Stian Gregersen (Molde) er også med fra Eliteserien.
Landslagssjefen fortalte at han hadde alliert seg med flere utenlandsproffer som sto klare til å bidra dersom de ikke fikk klarsignalet de ventet på. Blant annet Sondre Tronstad sto på den listen og hadde en positiv samtale med Solbakken kvelden før.
– Raja ringte meg og Lise for en halvtime siden. Vi hadde en tropp B som vi hadde presentert på den pressekonferansen. Vi har tatt ut to tropper, en med Eliteserie-spillere tilgjengelig og en uten dem tilgjengelig, sa Solbakken.
Kampene mot Luxembourg og Hellas skal spilles i Spania 2. og 6. juni.
Hele troppen:
Målvakter: André Hansen (Rosenborg), Sten Grytebust (FC København), Per Kristian Bråtveit (Groningen).
Forsvar: Kristoffer Ajer (Celtic), Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Stian Gregersen (Molde), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Birger Meling (Nimes), Julian Ryerson (Union Berlin), Stefan Strandberg (Ural).
Midtbane: Fredrik Aursnes (Molde), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Aron Dønnum (Vålerenga), Mohamed Elyounoussi (Celtic), Jens Petter Hauge (Milan), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Mathias Normann (Rostov), Morten Thorsby (Sampdoria), Kristoffer Zachariassen (Rosenborg), Martin Ødegaard (Arsenal).
Angrep: Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Alexander Sørloth (RB Leipzig), Joshua King (Everton), Kristian Thorstvedt (Genk).
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
11 TIMER SIDEN