Tok trofeet for tolvte gang

Tiril Haga

Oppdatert 17/01/2022 klokken 08:59 GMT+1

Etter to straffe-situasjoner og et rødt kort, kunne Real Madrid feire å ha vunnet SuperCopa-finalen mot Athletic Bilbao.

Se høydepunktene: 36-åringen med et perleskudd: – Tørkeperioden er over

Athletic Bilbao - Real Madrid: 0-2
Se høydepunktene øverst i saken!
Etter to straffer og et rødt kort, vant Real Madrid SuperCopa de España for tolvte gang da de møtte Athletic Bilbao i finalen på King Fahd International Stadium, i Saudi-Arabia. Første gang de vant cuppen var i 1988.
Se feiringen her:

Se gledescenene når Real Madrid løfter pokalen

36-åringen tok ansvar

Real Madrid hadde kontroll fra første sekund. Athletic Bilbao hadde nok med å henge på de hvitkledde, og hadde utfordringer med å finne gode offensive løsninger.
18 minutter inn fikk kaptein Karim Benzema testet skuddfoten - som ble La Liga-serieledernes første brukbare skudd i finalen. Han headet også ballen i tverrliggeren noen minutter før. Men det holdt ikke mål.
Så, ti minutter før pause tok Real Madrid ledelsen fortjent. Rodrygo Goes rullet fint opp fra høyre kant, og lagkamerat Luka Modric kom fra dypet. Førstnevnte la så ballen fint inn til 36-åringen, som bresidet ballen til venstre for keeperen. Det ble Modrics første mål for sesongen, og et stod 0-1 til pause.

Hands og straffe-redning

Fem minutter inn i andre omgang, fikk Real Madrid tildelt straffespark, etter at Athletic Bilbaou-forsvarer Yeray Alvarez blokkerte Benzemas skudd med armen. Det var også kapteinen som fikk gleden av sette straffen i mål.
Det ble så dramatikk i de siste ordinære spilleminuttene da Athletic fikk straffe etter en hands av Real Madrids Eder Militao - som så fikk rødt kort.
Athelitc Bilbao fikk muligheten til å komme seg inn i kampen. Men slik ble det ikke, ettersom at Athletics Raul Garcias straffeskudd ble reddet på spektakulært vis Thibaut Courtois.
Finalen endte 2-0 til Real Madrid.