• Se Athletic Club - Atletico Madrid torsdag klokken 20, på Eurosport Norge og discovery+!
Real Madrid leder serien, mens Barcelona har trøblet atskillig mer og ligger helt nede på sjetteplass.
Da de to gigantene møttes til El Clasico i semifinalen i den spanske supercupen onsdag kveld, ville Xavi - som har spilt 42 slike oppgjør - benytte sjansen i sitt første som trener til å skape et vendepunkt for sesongen.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
10 TIMER SIDEN
De hadde også flere spillere tilbake, etter å ha slitt med både korona og skader.
Men Barcelona har bare holdt nullen i en av de siste ti kampene, og slik så det også ut da de ble straffet knallhardt om lag midtveis i første omgang. Nøkkelmannen Sergio Busquets så ut til å fortsatt føle virkningen av sovepillene på flyet til Saudi Arabia, og mistet ballen på egen banehalvdel.
Karim Benzema slo en nydelig stikker til Vinicius, som med noen effektive touch skaffet seg posisjon til å banke ballen i nettet til 1-0-ledelse.
(Artikkelen fortsetter under):

Barcelonas nøkkelspiller straffes knallhardt: – Han går på vannet om dagen

Angriperen har hatt en fin utvikling under Carlo Ancelottis ledelse.
Barcelona slo tilbake, og det var den utskjelte spissen Luuk de Jong som utlignet. Éder Militão forsøkte en klarering, men slo ballen bare rett i en fremadstormende nederlender. Dermed skiftet kula retning og forsvant i garnet.
Etter hvert ble Barcelona bedre, men Karim Benzema gjør ofte som han vil. Han bare bestemte seg og prøvde flere ganger. Først hadde han en avslutning i stolpen, før den neste ble reddet. På tredje forsøk smalt det til ny Real-ledelse.
Han scoret sitt mål nummer 300 for Real Madrid i helgen, da han ble den fjerde spilleren til å klare den milepælen for hovedstadsklubben.
Han fortsatte å vise klasse i kveld.
(Artikkelen fortsetter under):

Utskjelte de Jong utlignet med flaksescoring

Men fra benken tok Xavi grep, og inn kom Ansu Fati. 19-åringen fikk sine første minutter på banen siden 6. november, og trengte ikke mange av dem før han igjen kunne skape balanse i regnskapet.
Det holdt seg til det ble klart for ekstraomganger. Der var det Real Madrid som virkelig viste at de kan kontre. På vakkert vis spilte de seg fremover i banen og ballen havnet ute på høyresiden.
Da den ble spilt inn hoppet Vinicius strålende over og lot den passere til Valverde. Han var en av mange hvitkledde som hadde fylt på og han kunne sette inn 3-2-målet.
Aller nærmest en ny scoring, var Real Madrid på overtid av den andre ekstraomgangen. Avslutningen fra Rodrygo forsvant imidlertid utenfor mål på gigantsjansen.
Ansu Fati hadde også en god mulighet på et brassespark like før.
Dermed tar Real sin seier nummer 100 over Barcelona. De har spilt 248 tellende kamper mot hverandre.
Barcelona har på sin side vunnet 96, mens 52 er endt uavgjorte.
PS! Torsdag kveld møtes Athletic Club og Atletico Madrid i den andre semifinalen. Finalen spilles søndag kveld. Begge kampene sendes på Eurosport Norge og discovery+.
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
12 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
16 TIMER SIDEN