– Det er vanvittig imponerende arbeid med små midler. Det er to lag med en veldig tydelig og gjenkjennelig spillestil. Felles for begge lag er at de er underholdende, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Blink, som sist var oppe i OBOS-ligaen i 1994, har levert en meget sterk sesong. Laget har vunnet 18 av 26 kamper og tapt bare to.
Eliteserien
Drar fra Glimt til Brann: – Har drømt om å spille for Brann hele livet
4 TIMER SIDEN
Lørdag ble det komfortable 4-1 over Sola etter at vertene ledet 2-0 til pause. Johannes Hinna reduserte kort etter hvilen, men Sondre Sørløkk og Vegard Fiske punkterte kampen for Stjørdals-Blink.
– Roar Vikvang kom inn foran sesongen og har gjort en imponerende jobb. Blink har også vært dyktig på spillermarkedet og hentet inn spillere som passer perfekt til deres spillestil, men Eurosport-eksperten.
Kvik Halden blir toer i avdeling 1. og skal spille omspill mot Åsane om en sjanse til å rykke opp til OBOS-ligaen.
Åsane snudde til 3-1 borte mot Elverum og var nær å tukte Grorud i kampen om tabelltoppen i avdeling 2. Samtidig vant Grorud 4-1 hjemme mot Fram Larvik, og dermed rykker Oslo-laget opp til 1. divisjon for første gang i klubbens historie.
– Grorud var gode også i fjor, og har utviklet spillet ytterligere denne sesongen. Jobben unge Eirik Kjønø (28) og teamet har gjort er imponerende, sier Jonsson.
Thierry Dabove og Preben Mankowitz scoret Groruds to første mål lørdag. Mame Mor Ndiaye reduserte for Fram, som spilte 65 minutter av kampen med ti mann etter Arnar Gudjonssons røde kort. Senere scoret Oscar Aga for Grorud, før Dabove fastsatte sluttresultatet til 4-1.
På overtid ble også Henrik Byklum utvist for bortelaget.
(Eurosport / ©NTB)
Sett denne?
Fotball
Kronet Schalke-debut med scoring
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
EN DAG SIDEN