Gjestene fra Hviterussland var sjanseløse foran 1698 tilskuere på Estadi Johan Cruyff, og allerede etter fem minutter sto det 1-0. Leila Ouahabis innlegg fra venstre fant den norske landslagsspissen ved lengste stolpe. Hun tok ned ballen og sentret til bedre plasserte Asisat Oshoala, som enkelt skjøt i mål.
I det 20. minutt var det Graham Hansens dødballfot som bidro til at Marta Torrejón kunne doble ledelsen. Et presist hjørnespark fra venstre ble nikket i mål av midtstopperen.
Kampen ble punktert med to raske scoringer av Aitana Bonmatí før det var spilt en halv time. Først ble Oshoala i det 22. minutt spilt til dødlinja på høyresiden og slo skrått ut i feltet. Ballen gikk forbi Graham Hansen, men rett til Bonmati, som scoret.
Eliteserien
Disse Eliteserie-trenerne tjente mest i fjor – én skiller seg klart ut
6 TIMER SIDEN
Fire minutter senere slo Mariona Caldentey et innlegg som Bonmati nikket mot mål. Keeper Natalia Voskobovitsj slo ballen i stolpen, men bare for å se den trille over streken.
Kampen var avgjort ved pause, og Barcelona kunne spare noen av profilene. Graham Hansen og Oshoala ble begge byttet ut tidlig i 2. omgang.
Innbytter Jennifer Hermoso fastsatte resultatet fem minutter før slutt da hun nikket inn returen etter at keeper slo en avslutning i tverrligger.
Returkampen spilles om to uker i Minsk, men det bør være en formalitet for Barcelona å kvittere ut kvartfinalebilletten.
(©NTB)
Sett denne?
VM
Flere lag bøtelagt av FIFA under VM
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekreftet: Rosenborg henter finsk midtbanetalent
9 TIMER SIDEN