Aalesund - Rosenborg: 2-1
Etter en tam første omgang eksploderte det på Color Line Stadion. Slik beskriver Aalesund-trener Trond Fredriksen den andre omgangen:
– Jeg fikk noen hostekuler og det føltes som om alt magen skulle vrenge seg og komme opp igjen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

Fortvilte over straffe

Først var fortvilelsen til å ta og føle på da dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket etter at Nicklas Bendter falt om inne i boksen etter en duell med Aaleund-forsvarer Adam Örn Arnarson.
– Det er vår islandske venn holder litt i bendtner. Men litt kroppskontakt skal være lov. Det der er ingen klar straffe, sier Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Dansken var som vanling iskald i det han tok straffen og satte inn sitt 18. mål for sesongen. Noe som gjør at han har ett mål å gå på til Stabæks Ohi Omoijuanfo i kampen om toppscorertittelen i Eliteserien.
Så ble fortvilelse snudd til lettelse for tangotrøyene.

Sjokkerte: – Vi er for gode til å rykke ned

I det 68. minutt utlignet Mostafa Abdellaoue etter å ha fått styrt ballen i mål. Men ett poeng var ikke nok til å hjelpe Aalesund i nedrykksstriden.
Bare seks minutter senere kjempet Edwin Gyasi seg inn i boksen og klinket til. Ballen gikk via Rosenborg-spiller Jørgen Skjelvik og i mål. Aalesund hadde snudd det og jubelen brøt ut både på baken og på triunene. i løpet av 19 minutter hadde fortvilelse blitt til lettelse for Aalesund.
– Nå har Aalesund fått en eventurlig mulighet for å klare seg. Selv om de har tøffe kamper igjen, sier Rekdal.
– Jeg mener vi er for gode til å rykke ned. Det er gode kvaliteter i laget, men vi har vært uheldige i år, sier søndagens matchvinner til Eurosport etter kampen.
Dette var Aalesunds første seier i Eliteserien siden 25 juni. Med tre poeng klatrer de forbi Sogndal på tabellen og opp på kvalikplass med sine 29 poeng.
– Det er et tegn. Sogndal taper i dag og vi vinner mot Rosenborg, Norges beste lag. Det er utrolig, legger Gyasi til.

Nå kan de avgjøre selv

For Trond Fredriksen var søndagens seier en enorm lettelse. Han la ikke skjul på at de siste månedene bak AAFK-roret har vært svært tunge.
– Det har vært forferdeilg å stå i det. Men nå har vi i hvert fall klart å ta tre livsviktige poeng, selv om det er to viktige kamper igjen, sier han.
Aalesund møter Saprborg 08 og Strømsgodset i sesongens to siste kamper. To kamper de anser som tøffe, men nå tror Rekdal de har en fordel de ikke hadde før søndagens kamp.
– Nå har de det i egne hender igjen. Det har de ikke hatt det i det siste. De kan bestemme hvordan det går selv, avslutter han.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55