Fotballstjernen Wayne Rooney må klare seg uten førerkort i to år. Det ble dommen etter at han mandag erklærte seg skyldig i fyllekjøring.
Everton-spissen ble også dømt til ett års samfunnstjeneste. Han er ilagt å jobbe 100 timer ubetalt.
Rooney ble arrestert av politiet i Cheshire etter midnatt 1. september. Han var på vei hjem fra en fest da han ble vinket inn. Han ble løslatt mot kausjon.
Fotball
Fortsetter karrieren i Malaysia
6 TIMER SIDEN
Mandag måtte han møte i retten, og der erkjente han seg skyldig i å ha kjørt i påvirket tilstand. Gjennom sin advokat sa 31-åringen i retten at han «angret dypt» og at det var en «forferdelig tabbe», skriver BBC. Rooney la også til at han innser at han har skuffet seg selv, familien og fansen.
– Jeg vil offentlig beklage min utilgivelige mangel på dømmekraft. Det var totalt galt av meg å kjøre over den tillatte promillegrensen. Jeg har allerede sagt unnskyld til min familie, manager, styreformann og alle i Everton. Nå ønsker jeg å si unnskyld til fansen og alle som har fulgt og støttet meg gjennom hele min karriere, sa Rooney i en uttalelse etter at dommen var klar.
– Selvsagt aksepterer jeg rettens avgjørelse. Jeg håper å kunne gjøre nytte for meg når jeg avtjener samfunnstjenesten.
Rettsmøtet gikk dagen etter at Rooney var tilbake på Old Trafford for første gang etter overgangen fra Manchester United til Everton. Han gikk av banen målløs mot slutten av kampen, som United vant 4–0.
(©NTB)
Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber jaktet stopperen: Nå er valget tatt
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nidaros: Nok en Rosenborg-angriper på vei bort
8 TIMER SIDEN