Det kommer frem i en pressemelding sendt ut onsdag.
Den tidligere landslagsspilleren skal starte i stillingen 1. november.
– Det er med stolthet og glede jeg ser frem imot å bli en del av teamet hos Norsk Toppfotball og få ta del i videreutviklingen i våre 32 medlemsklubber. Det er helt avgjørende for våre klubber og norsk fotball i sin helhet at vi evner å hevde oss på de internasjonale fotball-arenaene, sier Solér i pressemeldingen.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
21 MINUTTER SIDEN
– Sterke offensive toppklubber med deltagelse og resultater i de europeiske turneringene tilfører ressurser, økonomi og kompetanse som kommer fellesskapet til gode. Sammen med klubbene skal vi kontinuerlig arbeide med kompetanseheving og prestasjonsutvikling i alle ledd slik at våre ambisjoner kan oppfylles, sier han.

Hyller den nye «kapteinen»

Sjefen roser sin nyeste signering.
– Med Erik har Eliteserien og OBOS-ligaklubbene fått en sportssjef med sterk internasjonal erfaring, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.
– Jeg har sjelden møtt noen som er så målrettet og hardtarbeidende som Erik Solér. Vi har samtidig fått en kaptein på skuta som vil sette spiller- og trenerutviklingen i alle våre toppklubber opp mot en internasjonal standard, noe vi gleder oss til å se resultatet av, sier Øverland.
Solér har blant annet erfaring som rådgiver og ble i 2009 ansatt som sportsdirektør i MLS-klubben New York Red Bulls. Han har også vært styreformann i Start. Som spiller var han blant annet innom Hamburg SV, Lillestrøm og Brann.
Norsk Toppfotball (NTF) er interesseorganisasjonen til fotballklubbene som spiller i Eliteserien og OBOS-ligaen. Foreningen ble startet i 1972 under navnet Serieforeningen av 1972, men skiftet i november 2001 navn til det nåværende.
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
36 MINUTTER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
2 TIMER SIDEN