Hønefoss har sikret sin andre spiller fra Sarpsborg 08. På sine egne hjemmesider melder klubben tirsdag ettermiddag at Tor Øyvind Hovda vender hjem etter fire år i klubber på høyere nivå.
28-åringen fikk sin debut for klubben i 2008 før han i 2014 ble klar for den svenske klubben Kalmar og har erfaring etter utlån til Åtvidabergs FF hvor han fikk 20 kamper.
Etter to år i Sverige ble Hovda presentert som ny Sarpsborg 08-spiller. Men i oktober ble det klart at Eliteserie-klubben ikke kom til å forlenge kontrakten. Situasjonen var lik for Alexander Groven som også er fra Hønefoss. I desember ble det klart at han vendte hjem til Hønefoss, nå gjør Hovda det samme.
Eliteserien
Bodø/Glimt planlegger ny stadion: – Vil skape en storstue
9 TIMER SIDEN
– Mulighet til å kunne starte på utdannelse samtidig som jeg kan spille fotball, hadde selvfølgelig en stor betydning, men samtidig har jeg troen på det som skjer i HBK og har lyst til å være en del av det, uttalte Groven til Eurosport.no da overgangen ble offentlig.
Både Hovda og Groven står bokført med over 100 kamper for klubben.
Hovda har kun fått spilletid som innbytter på midtbanen for Sarpsborg 08 denne sesongen. Sportssjef Thomas Berntsen har tidligere uttalt til Sarpsborg Arbeiderblad at 28-åringen ikke har vært fornøyd med det.
– Dessverre for ham har det ikke blitt den spilletiden han hadde håpet og ønsket seg, uttalte Berntsen til SA.
Hovda og Groven har begge spilt de to siste sesongene sammen i Sarpsborg, nå fortsetter de fotballkarrieren sammen i Ringerike.
Eliteserien
20 år med hat, fyring og krig er over: – Kommer til å savne meg
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Disse øyeblikkene vil han huske best fra karrieren
10 TIMER SIDEN