Uruguayaneren har skrevet under en avtale som strekker seg til 2023. Høyrebacken er hentet fra klubben Penarol i Varelas hjemland.
– FCK er en markant klubb i Europa. Den er alltid med i europeiske gruppespill og konkurrerer også om å være med i Champions League. Det er en klubb med flotte resultater og store ambisjoner, sier 25-åringen til FCKs nettsted.
Varela kom til Manchester United som ung spiller i 2013. Han spilte fire Premier League-kamper for den engelske storklubben. Senere ble han leid ut til tyske Eintracht Frankfurt og Real Madrids reservelag Castilla, som på det tidspunktet ble trent av Zinédine Zidane.
Eliteserien
– Det er en oppskrift på katastrofe. Det kommer ikke til å gå
3 TIMER SIDEN
I 2017 returnerte han til Penarol. I sommerens VM spilte han de to første kampene for Uruguay. Selv om han har vært i United, er det en motivert landslagsspiller som kommer til København og dansk fotball.
– Jeg kommer hit med stor ydmykhet for klubben. Jeg vet at jeg ikke kan leve på mine tidligere klubber, så jeg skal bevise at jeg er god nok, sier Varela.
Forsvarsspilleren har ikke formen inne etter en skadeperiode. Ståle Solbakken regner med at det vil gå litt tid før Varela er helt klar til å levere.
– Han har vært ute med en skade i nesten hele høst, og vi har derfor testet ham grundig fysisk. Vi er klar over at det vil gå seks-åtte uker før han kan gå inn med full kraft i trening sammen med resten av laget, sier Solbakken.
(©NTB)
Sett denne?
Fotball
Dagen derpå i Bodø: – En bortimot uvirkelig reise
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Maner folk til tribunene før lokaloppgjør: – Få fingeren ut!
6 TIMER SIDEN