Tidligere Strømsgodset-assistent Alexander Straus tar over Norges U23-landslag for kvinner.
Det melder NFF på sine hjemmesider onsdag.
Samtidig blir han prosjektansvarlig for toppspillerutviklere i Toppserien.
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
9 TIMER SIDEN
– Vi er veldig fornøyd med å få Alexander med på laget i arbeidet med å videreutvikle og styrke norsk kvinnefotball. Han har inngående kjennskap og sterk kompetanse på alle de områdene stillingen retter seg mot. Med sin bakgrunn som tidligere toppspillerutvikler i Strømsgodset, erfaring fra J-19 landslaget og nå også fra Toppserien som hovedtrener for Sandviken, er vi trygge på at han er rett person for oss og at han vil tilføre oss mye, sier leder kvinnefotball i NFF, Heidi Støre.
Straus kommer fra jobben som hovedtrener for Sandvikens A-lag. Han har også erfaring som assistenttrener og toppspillerutvikler i Strømsgodsert, samt hovedtrenererfaring i blant annet Nest-Sotra i OBOS-ligaen. I tillegg har han tidligere vært en del av trenerapparatet til J19-landslaget.
– Det blir veldig spennende å få jobbe med landslag og jeg gleder meg veldig. Jeg er glad for at denne muligheten åpnet seg. Det er en ære å få trene nasjonen din og noe jeg er stolt over å få muligheten til å gjøre, sier Straus til fotball.no.
42-åringen starter jobben med landslaget umiddelbart, samtidig som han fullfører sesongen med Sandviken. NFF skriver at han går i gang med jobben som prosjektansvarlig fra nyttår.
– Selv om jeg gleder meg er det også en litt skrekkblandet fryd. Det er en ny stilling, men jeg har veldig tro på at en slik type rolle er viktig for kvinnefotballen. Det vil gi et tettere bindeledd mellom klubb- og landslag, sier Straus.
Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
10 TIMER SIDEN
Fotball
Wembley lyst opp i regnbuens farger
I GÅR KLOKKEN 21:46