Brattvåg-spilleren fikk for rundt to uker siden et tilbud fra det filippinske fotballandslaget om å være med på en treningsleir til Bangkok i midten av mars. Det overrasket Mordal.
– Jeg skal ikke si at det kom som lyn fra klar himmel, men det kom veldig brått på, sier han til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Segberg med klar tale før kamp – tok saken i egne hender
10 MINUTTER SIDEN
Tidligere har høyrebacken representert Norges G19-landslag. Frem til sommeren 2018 var han under kontrakt med Molde, men avtalen ble ikke forlenget. Nå har det altså kommet interesse fra Asia og Filippinenes landslagstrener Scott Cooper:
– Jeg ser noe i han jeg liker. Vi kikker som oftest ikke så langt ned i divisjonene. Han er et unntak, sier han til Eurosport.
Cooper har fulgt med på Mordal gjennom speiderprogrammet WyScout, og han liker det han ser. Såpass imponert har han blitt, at han i april reiser til Brattvåg for å se 21-åringen i aksjon.
Les også: Nordmann til semifinale i den russiske cupen

– Han er høyaktuell

Mordal signerte nylig under på en ettårskontrakt med Brattvåg i PostNord-ligaen, altså nivå tre i norsk fotball. Klubben ble i denne omgang rangert over landslagsspill.
– Det ble ikke et dilemma, men det var et vanskelig valg fordi jeg var i startfasen med Brattvåg. Jeg signerte der for å utvikle meg og komme meg videre, sier han.
Han synes tidspunktet for landslagsspill ble feil fordi han ønsker å bygge et forhold til laget og treneren.
– Hvis jeg velger å dra dit, forlater jeg Brattvåg i en periode jeg kan utvikle meg i, etablere tillit for trener og vise lojalitet, så jeg takket nei. Det er litt fordi det står mot mine verdier, sier han.
Scott Cooper påpeker at han har full forståelse for valget. I stedet håper han at han takker ja til tilbudet han vil få om å bli med på landslagssamling i juni.
– Vi håper selvsagt at han sier ja. Elias har fart, dynamikk, kan være ganske fryktløs. Han kan passe godt inn i vårt høye press og høye intensitet. Vi har mange erfarne spillere i hans posisjon, men likevel er han høyaktuell.
Har du ikke satt opp Eliteserien Fantasy-laget ditt ennå? Gjør det her!

Utelukker ikke spill – kan få Zlatan-møte

Det filippinske landslaget, som er nummer 123 på FIFA-rankingen, planlegger kamper mot LA Galaxy og Trinidad og Tobago, selv om dette riktignok ikke er bekreftet av forbundet ennå. Det kan i så fall bety et svært spesielt møte med Zlatan Ibrahimovic for høyrebacken.
– Det hadde vært artig. Det er et stort navn. Som fotballspiller er det artig å møte slike profiler. Men vi tar et skritt om dagen. Hvis han står på banen den andre siden av banen skal jeg ikke klage. Det hadde vært veldig artig, sier Mordal.
– Ville du fått forståelse for det valget i Brattvåg?
– Jeg har snakket med treneren. Han har full forståelse hvis jeg velger å dra. Samtidig er det slik at hvis jeg drar åpner det for at noen andre får spille i min posisjon. Sånn er fotballen. Jeg synes det er veldig godt å vite at klubben og de rundt meg støtter og forstår meg, sier han.
– Men det er fristende?
– Det er selvfølgelig veldig fristende. Vi får se hvordan det går med klubbsituasjonen og hvordan situasjon jeg er i når det nærmer seg. Vi får ta et fornuftig valg basert på det, sier Brattvåg-spilleren.
Cooper mener unggutten har noe å bevise om han skulle bli med til USA i sommer.
– Han må bare ta sjansen nå, komme seg inn i troppen og deretter i elleveren. Så er det absolutt muligheter for han på landslaget i årene som kommer. For meg er dette en veldig spennende spiller, tross mangelen på erfaring fra høyere nivå.
I september begynner VM-kvaliken for Filippinene.
Sett denne?
Eliteserien
Kritisk til gratisbilletter: – Ingenting i toppfotballen å gjøre
14 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Kapteinene fnyser av «bølgen»-debatten: – Skal liksom være hipster og kul
EN TIME SIDEN