• Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen onsdag 12. januar fra klokken 20:00 på MAX og discovery+!
Det internasjonale fotballforbundet har bestemt seg for å utestenge Pawel Cibicki fra all fotball i fire år. Det melder Aftenposten.
Det svenske fotballforbundets disiplinærutvalg utestengte den svenske angrepsspilleren fra all idrett i Sverige tilbake i september, men nå er suspensjonen også blitt tatt opp av FIFA.
Eliteserien
Reagerer på det røde kortet: – Feil avgjørelse
EN TIME SIDEN
Den nåværende Pogon Szczecin-spilleren bidro til fiksing av en kamp mellom Kalmar FF og IF Elfsborg i Allsvenskan våren 2019 ved å få et gult kort. For dette fikk han angivelig utbetalt 300.000 svenske kroner.
Han ble frifunnet i tingretten tidligere i år, men ble i forrige måned dømt av hovretten, som tilsvarer norsk lagmannsrett, for pengespill og bestikkelse.
– Det er positivt, men det er også det vi forventer oss i denne typen saker, sier juristen til det svenske fotballforbundet, Christine Stridsberg, til SVT.

Hevder uskyld

Cibicki har ikke ønsket å uttale seg til SVT Sport, men melder at dommen er anket til Fifas ankeutvalg.
Svensken har tidligere nektet på anklagene og har selv forklart at de 300.000 kronene var et lån. Han har vært åpen om spillavhengighet og har selv uttalt at han har spilt bort flere millioner.
– Jeg er uskyldig. Jeg har vært uskyldig siden dag én og er fortsatt uskyldig den dag i dag, sa Cibicki i podkasten Heltidsproffs tilbake i desember.
– Argmunentet deres er at jeg fikk 300.000 kroner for å ta et gult kort. Det fantes et gjeldsbrev. Jeg betalte tilbake neste måned til samme konto som sendte pengene til meg. Og ikke nok med det, måneden etter betalte jeg renter for det. Hva er teorien? At jeg har tatt en bestikkelse på 300.000 kroner, for å deretter ha betalt renter for det? fortsatte svensken.
Pawel Cibicki dro på lån til Molde i sommeren 2018 fra Leeds. Han scoret tre mål og hadde tre målgivende på 13 Eliteserie-kamper. Etter oppholdet i Molde ventet nye låneopphold i svensk og nederlandsk fotball, før han i starten av 2020 dro permanent til Pogon Szczecin. Han spilte for Elfsborg da den angivelige kampfiksingen skal ha skjedd.
Eliteserien
Reiste 27 timer for å se sønnen spille: – Det var virkelig verdt det
2 TIMER SIDEN
Fotball
Henriksen etter rødt kort: – Det er ikke mye kraft i dytten, han legger seg lett
13 TIMER SIDEN