Den tidligere Manchester United- og Atletico Madrid-spissen Diego Forlán (38) er aktuell for spill i Eliteserien i høst.
Det jobbes med å få spilleren til Sandefjord, melder NTB mandag kveld.
Sandefjord-trener Lars Bohinen har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser mandag kveld.
Fotball
Fortsetter karrieren i Malaysia
5 TIMER SIDEN

– Jobbes med å få Forlán til Sandefjord

Det er Schalkes tidligere fotballspeider, Terje Liverød, som er mannen bak initiativet. Forláns overgang til Sandefjord avhenger om Bohinen ønsker å takke ja til spilleren.
– Jeg kan bekrefte at det jobbes med å få Forlán til Sandefjord. Selv om han er 38 år, er han den mest profesjonelle spilleren jeg har vært i nærheten av. Han er fullblods proff. Han kan selvfølgelig tilføre laget noe, selv om han ikke har spilt på seks måneder. Han er fortsatt topptrent, vil bli et stort trekkplaster og kan tilføre spillergruppen, byen og regionen et helt annet perspektiv enn noen andre spillere kan, sier Liverød til NTB.
Leder i Sandefjord AS, Gunnar Bjønnes, bekrefter at klubben er på jakt etter en forsvarsspiller, midtbanespiller og en angrepsspiller. Han vil ikke utelukke en overgang for Forlán.
– Jeg vet det jobbes med saken, men om det blir noen vet jeg ikke, sier han til Eurosport.no.
Men om Forláns i Sandefjord-drakten skal bli en realitet avhenger om klubben kan få ekstern finansiering på plass.
– Klubben har ikke råd til noe slikt. Skal vi få til noe av dette må det finansiering til utenifra. Vi kommer ikke til å gamble med klubbens midler, sier Bjønnes.

Tidligere Schalke spiller omtrent klar for klubben

Forláns har en lang karriere bak seg i flere store europeiske toppklubber, blant annet Manchester United, Atletico Madrid, Villarreal og Inter. Under Sir Alex Ferguson fikk spissen 63 kamper og scoret 10 mål. Sist spilte han i Mumbai City i India, skriver NTB.
– Jeg kjenner Diego fra tidligere, og han bekreftet for meg i helgen at han er åpen for å spille for Sandefjord i høst. Han fulgte søndagens kamp mot Tromsø på nettet. Sjansen for at vi får det til er ikke veldig stor, men sjansen er der. Men det er snakk om mye penger, slik at vi må være realistiske, sier Liverød til NTB.
Ifølge NTB er den tidligere Schalke-spilleren Carlos Grossmüller (34) omtrent klar for klubben. Uten at Liverød ønsker å bekrefte dette til NTB.
– Vi har fått landet en klassespiller, som i utgangspunktet holder et høyere nivå enn alle spillerne selv i Rosenborg. Dermed er det ikke sagt at han leverer fra dag én i et annet land, langt vekk fra hjemlandet. Men jeg vil ikke bekrefte noe navn. Dette må klubben og Bohinen kommentere, sier Liverød til NTB.
Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber jaktet stopperen: Nå er valget tatt
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nidaros: Nok en Rosenborg-angriper på vei bort
7 TIMER SIDEN