Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand (38) trener for å bli profesjonell bokser og drømmer om å kjempe om et tittelbelte.
Den tidligere midtstopperen, som la fotballskoene på hylla i 2015, blir en del av spillselskapet Betfairs prosjekt «Defender to Contender» og vil bli trent av Richie Woodhall, som tidligere har vunnet tittelbeltet i forbundet WBC i super mellomvekt.
Ferdinand vil i første omgang søke om å bli kvalifisert for britisk bokselisens.
Eliteserien
Drar fra Glimt til Brann: – Har drømt om å spille for Brann hele livet
2 TIMER SIDEN
– Boksing er en fantastisk sport for kropp og sjel. Jeg har alltid hatt en lidenskap for sporten, og denne utfordringen er en perfekt mulighet til å vise folk hva som er mulig, sier Ferdinand.
– Dette er en utfordring jeg ikke tar lett på – naturligvis kan ikke alle bli profesjonell boksere, men med apparatet Betfair har satt sammen, og motivasjonen jeg har for å lykkes, er alt mulig.
38-åringen, som tidligere har spilt for West Ham, Leeds og QPR i tillegg til Manchester United, jobber som ekspert for BT Sport og BBC og vil holde en pressekonferanse i London tirsdag.
Woodhall, som tidligere har tatt bronse i OL, tror Ferdinand har egenskapene som kreves for å bli proffbokser.
– For å være ærlig så tror jeg Rio definitivt kan bokse profesjonelt over tid. Han har naturlig kraft i sin høyrehånd, er ekstremt veltrent og veldig lærevillig.
(©NTB)
Fotball
Kronet Schalke-debut med scoring
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
21 TIMER SIDEN