SE ALT FRA ELITESERIEN PÅ EUROSPORT PLAYER
Den norske Eliteserien er allerede i gang, mens man i Sverige har valgt å vente noen uker ekstra.
Søndag sparkes Allsvenskan i gang og en av kampene på menyen er Hammarby mot Sirius.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
11 TIMER SIDEN
Hammarbys Nikola Djurdjic viste i sin tid i Haugesund hvor viktig spiller han var. Serberen scoret et tosifret antall mål i hver Eliteserie-sesong fra 2010 til 2012, før han etter hvert ble hentet til tysk fotball og Greuther Fürth.

Hadde sett frem til fødselsdagen sin

Alt går likevel ikke på skinner i Hammarby så langt etter et opphold i danske Randers. Den nå 31 år gamle angriperen mangler arbeidstillatelse, noe som gjør at han ikke får lov til å delta i serieåpningen.
– Jeg er oppriktig lei meg. Jeg så virkelig frem til å få spille serieåpningen i morgen. Dessuten er det min fødselsdag. Det hadde blitt en utmerket start, sier han til Expressen.
Arbeidstillatelsen mangler, til tross for at han tidligere har spilt i norsk, svensk og dansk fotball.
– Det burde gå an å løse det. Det er synd at det blir på denne måten. Det kjennes litt uprofesjonelt, sier han.
Spilleren ble presentert for Hammarby 15. mars, og da hadde forhandlingene pågått mellom partene en stund. Heller ikke spillerens agent, Michael Kallbäck, er særlig begeistret.
– Jeg synes det er jævlig merkelig. Hadde dette blitt startet med da Nikola skrev under kontrakten, for to-tre uker siden, så hadde han vært spilleklar, sier han ifølge Expressen.

Klubben forstår Djurdjic' skuffelse

Den svenske klubben la lørdag ettermiddag ut en melding på egen hjemmeside hvor de forteller at svenskenes utlendingsdirektorat ikke har kommet i mål, og at det dermed er det svenske regelverket som setter en stopper på grunn av behandlingstiden. Klubben er først og fremst lei seg på spillerens vegne.
– Nikola Djurdjic har fått sin spilletillatelse av Sveriges fotballforbund, men Migrationsverket maktet ikke å få behandlet arbeidssøknaden i tid, skriver Hammarby.
Klubben hevder de har fulgt vanlige rutiner, men at sykdom og manglende arbeidskapasitet er grunnen til at det ikke har blitt løst hos svenske myndigheter. Spilleren blir etter alt å dømme klar til lagets neste kamp hjemme mot IFK Göteborg 10. april.
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
17 TIMER SIDEN