Mjällby spilte 144 ligakamper for Celtic i perioden 1998 til 2004 og var en klippe i den skotske storklubbens midtforsvar. Den rollen er Kristoffer Ajer for alvor i ferd med å innta nå.
48-åringen, som også var Celtics assistenttrener fra 2010 til 2014, følger fortsatt sin gamle arbeidsgiver tett og ser åpenbart en stor framtid i Kristoffer Ajer.
– Jeg har sett ham mye, og jeg har til en viss grad faktisk ventet på at han skulle eksplodere. Han fanget oppmerksomheten min allerede da han begynte å spille der, sier Mjällby i et intervju med den skotske avisen The Scotsman.
Eliteserien
Sportssjefen freder Vegard Hansen: – Nå skal vi stå sammen
7 TIMER SIDEN
Saken fortsetter under! Har du sett denne?

Følger etter van Dijk

Ajer går også i fotsporene til en annen midtstopperkjempe i Glasgow. Liverpools Virgil van Dijk, av mange ansett som en av verdens beste midtstoppere, kom til Celtic som 22-åring i 2013. På det tidspunktet var Mjällby assistenttrener.
Den svenske fotballprofilen er tydelig på at van Dijk hadde kommet lenger i sin utvikling enn Ajer, men at nordmannen har forutsetningene til å fortsette å følge etter på veien nederlenderen har gått.
– Det er viktig for Kristoffer at han forbedrer lederegenskapene sine ytterligere før han går til en annen liga. Han kan samtidig definitivt følge i fotsporene til van Dijk. Han har alle muligheter til det, sier Mjällby.
Saken fortsetter under! Har du sett denne?

Læremester Lagerbäck

Svensken nøler heller ikke med å fastslå at Ajer har en meget god læremester i Norges landslagssjef Lars Lagerbäck. Sistnevnte var svensk landslagssjef i deler av Mjällbys karriere.
– Lars vet alt om å forsvare seg, så han blir en god læremester for ham. Det faktum at han spiller fast på landslaget, viser at Lars ser på ham som en god forsvarsspiller og at han gjør de rette tingene, sier Mjällby til Herald Scotland.
Celtic er på full fart mot sitt åttende strake skotske ligamesterskap. Serietoer Rangers er på behørig avstand.
(©NTB)
Har du sett denne?
Eliteserien
Bernt oppsummerer: VAR-støtte, hipstere, Holm-magi og utpsyking
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
VG: Politiet vil henlegge overgrepssak mot Brann-spiller
10 TIMER SIDEN