Etter å ha hjulpet Hobro til fornyet kontrakt i den danske Superligaen valgte 30-åringen å flytte hjem til Norge. I den anledning la bergenseren ut et åpent brev på klubbens hjemmesider.
Slik starter brevet:
«Til den lille klubben med det store hjertet: Så er det tid for å si stopp. Tiden er kommet for å vende hjem til Norge. Jeg har allerede tatt farvel med lagkamerater, trenere, støtteapparat og de andre i klubben. Men jeg vil også benytte anledningen til å si noe ord til dere – klubbens trofaste supportere.»
Eliteserien
Ferdig i Kristiansund: – Jeg ønsker alle lykke til videre
5 TIMER SIDEN
Videre forteller Amankwah hvordan han kom til klubben på et vanskelig punkt karrieren og livet generelt. Etter en korsbåndsskade måtte han ta til takke med spill i 2. divisjon, og på det tidspunktet haddde mange avskrevet ham i forhold til å kunne spille på toppnivå igjen.
Men landslagsspiller Pål Alexander Kirkevold ble på mange måter en reddende engel. «Mål-Pål» er en god venn av Amankwah, og storscoreren sørget for at han fikk prøvespille for Hobro i januar 2017. Det var begynnelsen på et to og et halvt år langt eventyr.
For bare noen måneder senere rykket klubben opp igjen til Superligaen på første forsøk. Sesongen etter endte Hobro på en svært imponerende 7. plass. Amankwahs siste sesong i klubben ble tyngre, men fikk en lykkelig slutt da Viborg ble slått i playoff. Hobro beholdt dermed plassen på øverste nivå.
«Man skal tåle å kjempe mot alle odds, mot de større og mektigere. Man skal tåle å bli avskrevet og latterliggjort.
Folk sier: Hobro er en drittklubb, de hører ikke hjemme i Superligaen. Deres stadion er for liten og deres spillere er for dårlige for å spille på dette nivået. Bla, bla, bla...
Fuck them all. De aner ingenting.»
Amankwah avslutter brevet med et emosjonelt farvel:
«Jeg skriver dette brevet med tårer i øynene, fordi det er trist å forlate en klubb, en by og en masse mennesker som jeg har blitt så glad i. Men samtidig smiler jeg også, fordi vi har skapt så mange gode minner sammen.
...
Til dere alle, det har vært en stor ære å få lov til å representere den gule trøyen og Hobro IK, og jeg er evig takknemlig.»
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
I GÅR KLOKKEN 16:54
Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
I GÅR KLOKKEN 16:03