– Det var sykt deilig, det må jeg si. Det var viktig å komme i gang med tre poeng og for meg personlig. Jeg føler jeg fant rollen bra og det var helt fantastisk, forklarer Thorstvedt til Eurosport etter debuten.
Det tok nemlig ikke mer enn 23 minutter på banen for 20-åringen før han satte inn sitt første mål i debuten for Genk. Han startet kampen mot Zulte Waregem søndag, noe som ikke var helt forventet.
– Egentlig ikke, vi hadde litt skader som gjorde at jeg fikk muligheten. Jeg var klar og måtte ta sjansen med begge hender, og det føler jeg at jeg gjorde og håper jeg kan fortsette neste gang.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
10 TIMER SIDEN
Han innrømmer at det var en god start som Genk-spiller.
– Jeg kan ikke drømme om noe bedre enn en 3-0-seier og å score mitt først mål. Jeg var litt skuffet over motstanderen, og trodde de skulle være bedre. Men det var uansett kjekt og vi møter nok bedre motstand senere, sier Thorstvedt.
Han satte inn 1-0-målet på assist fra Paul Onuachu i det 23. minutt, og det var stillingen til pause. Genk økte ledelsen til 2-0 ved Junya Ito i det 55 minutt. Rett etter timen spilt satte Theo Bongonda inn Genks tredje mål for kvelden. Kampen endte med 3-0-seier til Thorstvedt og Genk.
Sander Berge spilte i likhet med Thorstvedt fra start. Han ble byttet ut etter en time, på stillingen 2-0. Thorstvedt fikk avløsning i det 72. minutt. Dermed var Henrik Bjørdal eneste nordmann igjen på banen. Han kom inn for hjemmelaget i det 67. minutt.
Thorstvedt forteller at han har blitt tatt godt imot av lagkameratene og at det er fint å ha to landsmenn på laget.
– Ja, veldig godt, alle guttene er fine. Vi jobber hardt på trening, og så er det deilig å ha to norske her i Sander (Berge) og Mats (Møller Dæhli). Det er også en sterk skandinavisk gjeng her, så det var deilig å komme til en klubb i utlandet å ha noen som kan hjelpe, forteller han, og legger til at begge nordmennene gav han ros etter debuten.

– Lovende spiller

20-åringen ble tidligere i januar klar for den belgiske klubben hvor han skrev under en kontrakt ut 2023.
– Han er en stor, elegant venstrefotet midtbanespiller som har vært en av de mest lovende spillerne i norsk fotball, skrev klubben om han da han ble signert.
Genk er regjerende belgisk seriemester, men har slitt med å følge opp prestasjonene fra forrige sesong og er i øyeblikket på sjetteplass, 18 poeng bak den suverene serielederen Brugge.
Thorstvedt har scoret 22 mål på 57 kamper for Viking og hjalp laget til NM-gull i høst.
Neste kamp for Genk er mot Gent lørdag 25. januar.
(Eurosport.no/©NTB)
Fikk du med deg denne?
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
12 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
17 TIMER SIDEN