Norge hadde ballen klart mest i Larnaka og presset i nesten to hele omganger etter at Kypros hadde tatt ledelsen ved Andreas Neophytou etter 20 minutter.
Da hadde Norges kaptein og Odd-spiller Birk Risa bommet på straffe etter snaut ti minutter tidligere i EM-kvalifiseringen for U21-gutta.
Norge slet tungt i den første omgangen og fikk til lite.
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
4 TIMER SIDEN
– Det var en sykt tøff 1. omgang. De lå lavt og det var lite rom å spille på. Så scoret de selvfølgelig på en dødball som var den første og eneste gang de var inne i 16-meteren vår, ifølge Thorstvedt.
– Men vi holdt motet oppe og gjorde et par taktiske endringer i pausen for å prøve å endre kampbildet litt.

To kjappe av «Kissa»

Først etter 72 minutters spill lyktes det for Norge da Viking-spiller Kristian Thorstvedt med venstrefoten plasserte ballen vakkert i mål bak den kypriotiske keeperen.
– Vi fortsatte å stange litt i starten av den andre omgangen før vi fikk den første scoringen. Den ga oss ekstra momentum og tro på at dette kunne gå, forteller 20-åringen.
Samme mann sørget for ledelse og seier 2-1 med en klassisk markkryper etter en retur i det kypriotiske feltet med fem minutter igjen å spille.
– Da 2-1-scoringen kom ga det oss selvtillit. Da hadde de ingenting å komme med, sier tomålsscoreren.

Nummer to i gruppa med sju poeng

Norge tok dermed steget opp på annenplass i gruppe 7 og har nå sju poeng. Nederland har ikke avgitt poeng så langt i kvalifiseringen og går mot en suveren gruppeseier, mens Norge kjemper om annenplassen først og fremst med Portugal og Hviterussland. Portugal ligger ett poeng bak Norge, men har én kamp mindre spilt.
U21-laget har fått ekstra oppmerksomhet den siste tiden etter at de tre utenlandsproffene Tobias Heintz, Dennis Tørseth Johnsen, Rafik Zekhnini ga beskjed om at de ikke vil spille for landslaget så lenge Leif Gunnar Smerud er trener.
Smerud, med støtte fra A-landslagssjef Lars Lagerbäck, har på sin side sagt at det er uaktuelt.
– Jeg ønsket ikke å ha dem med, og så valgte de i ettertid å gjøre seg uaktuelle. Det er synd, men de har ikke klart å etterleve det vi forventer av dem, og da blir det sånn, sa U21-treneren da laguttaket ble offentliggjort tirsdag.
(©NTB)
Fotball
Var på prøvespill hos Chelsea – nå jakter unggutten spilletid på øverste nivå
5 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Flo henter landslagsspiller til Sogndal
6 TIMER SIDEN