Tarik ordnet viktig seier for AIK

Publisert 15/05/2019 klokken 21:47 GMT+2

Tarik Elyounoussi er brennhet om dagen. Tre dager etter at han scoret begge mål i AIKs derbyseier mot Djurgården ordnet han ny seier med to mål mot Helsingborg.

Tarik Elyounoussi

Den norske spissen scoret det første og siste målet da Helsingborg ble slått 3-1 i Skåne. Seieren løftet AIK opp på samme poengsum som Malmö, Häcken og Hammarby i toppen av tabellen.
Ledermålet kom i det 16. minutt etter et kort hjørnespark. Bilal Hussein løftet ballen mot lengste stolpe. Der dukket Elyounoussi opp bak Markus Holgersson og nikket inn sitt femte seriemål for sesongen.
Helsingborg utlignet nesten umiddelbart, men sidebacken Daniel Sundgren ordnet ny AIK-ledelse med et straffespark rett før pause, etter at Kalle Joelsson brukte ulovlige midler i en duell med Henok Goitom.
Landslagsveteranen Andreas Granqvist måtte ut med skade i det 65. minutt, og det svekket Helsingborg i jakten på ny utligning. Fire minutter senere ble Elyounoussi spilt fram av Sebastian Larsson og punkterte kampen med 3-1-målet.
Helsingborg var ubeseiret i strake 17 hjemmekamper i Allsvenskan før AIK og Elyounoussi kom på besøk, men har etter tapet bare to lag bak seg på tabellen.
Det var mange nordmenn på banen i Allsvenskan onsdag. Per Kristian Bråtveit, Aslak Fonn Witry og Fredrik Ulvestad spilte da Djurgården vant 3-0 borte mot Falkenberg, mens Stian Gregersen og Elfsborg vant 1-0 over AFC Eskilstuna. Oliver Berg spilte 76 minutter da Sundsvall tapte 0-1 for Sirius.