Scanpix

– Tar med seg Norge til Balkan i november

– Norge på bortetur til Balkan i november

11/10/2017 12:15Oppdatert 11/10/2017 13:20

Lars Lagerbäck tar med seg det norske landslaget til Makedonia for privatlandskamp i november.

Landslagssjef Lars Lagerbäck og Norge reiser østover til Makedonia for landslagets neste treningskamp i november.

Kampen vil finne sted i Makedonias hovedstad Skopje lørdag 11. november. Kamptidspunkt er ikke satt, men vil ifølge avisen bli offentliggjort torsdag.

Makedonia er rangert som nummer 103 på FIFA-rankingen, 30 plasser bak Norge.

Norge har møtt Makedonia ved tre anledninger tidligere. I VM-kvalifiseringen i 2009 var Norge og Makedonia i samme gruppe. Da ble det 2–1-seier hjemme og 0–0 borte. I tillegg vant Norge 2–0 da lagene møttes til privatlandskamp på Ullevaal i 2013.

I VM-kvalifiseringen til Russland-VM endte makedonerne på 5. plass med elleve poeng etter å ha havnet i gruppe med blant annet Spania, Italia og Albania.

I det nye EM-kvalifiseringsformatet Nations League er Makedonia seedet i pulje D, mens Norge er seedet i pulje C.

På et pressetreff mandag informerte toppfotballsjef Nils Johan Semb om at man er i sluttforhandlinger om to privatlandskamper på senhøsten. Hvem den eventuelt andre motstanderen blir, er uvisst. I tillegg ønsker NFF å spille ytterligere fire kamper som trolig blir i mars og juni.

Kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund Svein Graff ønsker ikke å kommentere de planlagte novemberkampene på nåværende tidspunkt.

– Ingenting er avklart. I utgangspunktet skal vi spille to kamper. Vi forhandler med flere aktuelle nasjoner, sier han til Eurosport.no.

Video - Eurosports dom: Disse 17 spillerne bør utgjøre stammen i Lagerbäcks Norge

02:50
0
0