Etter at Andreas Schjelderup (16) valgte å forlate Bodø og Bodø/Glimt forrige sommer, har han stadig fått nye sjanser til å vise seg frem i danske Nordsjælland.
Ifølge NTB har nordlendingen fått sjansen i syv seriekamper og to sluttspillkamper denne sesongen, som har resultert i tre scoringer og to assist. Senest søndag fikk Schjelderup 82 minutter mot Randers, der han assisterte Victor Jensen etter ni minutter og sørget med det for sitt femte målpoeng på de fire siste kampene i Superligaen.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN
Saken fortsetter under videoen.

Tror årets RBK-utgave vil minne om Erik Hamréns

– En «éner blant énerne»

Jan Peder Jalland har fulgt Andreas Schjelderup gjennom landslagsskolen de siste årene. Han har trent unggutten på G15-, G16- og inn mot G17-landslaget i tillegg til at han ser alle kampene han spiller. Treneren er full av lovord om den unge kantspilleren.
– Da han begynte på G15 var han sett på som en «éner blant énerne». Han og Isak (Hansen-Aarøen journ.anm) ble tidligst ranket høyt i forhold til potensial. Én ting er nå-prestasjonen, men vi prøver å finne de som har størst mulig potensial, forteller Jalland til Discovery.
Jalland forteller at for å få mest mulig ut av ferdighetene til Schjelderup og Hansen-Aarøen, benyttet de formasjonen 4-3-3 helt fra starten av med kullet slik at de kunne utfolde seg mest i sine beste posisjoner. I løpet av tiden i Nordsjælland ser Jalland en klar forbedring i flere ting:
– Han har hatt en særlig stor fotball-fysisk utvikling. Han har aldri vært tidlig fysisk utviklet eller hatt noen fordeler på det området, men han har vært veldig koordinert og har veldig god balanse. Han har en bra forståelse og er god teknisk. Når fotball-fysikken er på plass, har han en så stor fotballhjerne at han kommer til å tilpasse seg høyt nivå. Han forstår spillet på en så god måte.
Planen om å forvalte talentet Schjelderup er allerede lagt, men det kan skje endringer. Planen er at Schjelderup skal følge løpet til 2003-kullet (født 2004) til et mulig EM, før han skal tilbake til 2004-kullet for å bli med på deres kvalifisering.
– Dette er så sant de (Schjelderup og Hansen-Aarøen) ikke har tatt så store steg at de kvalifiserer seg direkte til U21-landslaget.

– Kommer ikke til å være lenge i Danmark

En av de som har best kjennskap til Schjelderup i Danmark, er Eurosport-ekspert Morten Bruun. Han forteller til Discovery at han er mektig imponert over det den unge nordmannen får til.
– Han har imponert veldig mange i Danmark i løpet av vårens kamper. Han lever spill på et fantastisk nivå. Det jeg vil si er at dette hadde vært veldig bra om han hadde vært 22 år, men han er bare 16. Det er helt vilt, sier Bruun.
Bruun beskriver Schjelderups ro, teknikk og spilleforståelse som de mest imponerende egenskapene.
– Det ser ut som han hører naturlig til på nivået og å være omgitt av seniorspillere. Han gjør alt med en sånn naturlighet som jeg synes er helt bemerkelsesverdig. Han har glimrende teknikk, men også en power i spillet sitt og det er imponerende for en så ung spiller.
– Utenfor banen ser han ut som den unge gutten han er, men med en gang han får på seg drakten ser det ut som han vokser. Han er helt på nivå. Hele veien rundt. Også fysisk og taktisk syns jeg. Han er virkelig dyktig. Du ville vært imponert hvis dette hadde vært en spiller på 18-19 år, men 16 år er helt uhørt i den danske ligaen. Det er ytterst, ytterst, sjelden det er slike tilfeller.
Saken fortsetter under videoen.

Setter spørsmålstegn ved Glimt: – Overrasket om de slåss om gull

Tror på snarlig salg

Videre forteller eksperten at Schjelderup neppe kommer til å bli lenge i Danmark.
– Nordsjælland er en klubb som har som strategi å selge spillere. Det er en veldig spennende klubb å være i siden de har en del tilskuere på kamp, og når de først slår gjennom går det unna. De er veldig gode til å selge spillere. Jeg tror senest sommeren 2022 er han borte fra Nordsjælland, avslutter Bruun.
På spørsmål om han kjenner til lignende tilfeller av unge spillere som imponerer Danmark i like stor grad, trekker Bruun frem den tyrkiske angrepsspilleren Emre Mor. I 2016 ble Mor solgt fra nettopp Nordsjælland til Borussia Dortmund, men spiller for tiden for spanske Celta Vigo.
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
15 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
16 TIMER SIDEN