BERGEN (Discovery):
Etter over to måneder med venting, kunne Branns svenske nysignering Moonga Simba (20) endelig hilse på lagkameratene på treningsfeltet i Åsane.
Eliteserien
Ekspertenes dom: Dette er Eliteseriens mest verdifulle spillere
42 MINUTTER SIDEN
Faktisk utsatte bergenserne fredagens trening i nesten to timer i påvente av koronatesten til Simba.
Den var heldigvis negativ.
– Det er veldig gøy å komme i gang. Jeg har ventet lenge på dette. Det er artig å treffe gutta og lære dem å kjenne, sier Simba til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Brann med Kåre Ingebrigtsen og Kristoffer Barmen

Overrasket over Brann-interessen

Allerede på første trening fikk 20-åringen en smakebit på trøkket som er rundt klubben. Om lag 150 elever fra Åsane Videregående Skole sang og lagde god stemning.
– Jeg visste ikke så mye om klubben, annet enn at det var en stor klubb. Det var også mange andre som var interesserte, men at en norsk klubb var det, var litt sjokkerende, sier Simba på spørsmål om hva han visste om Brann før han signerte.
– Det går på hvordan de ser på meg. At de vil gi meg tid og utvikle meg. Spillestilen passer meg bra, sier han om klubbvalget.
Brann-trener Kåre Ingebrigtsen sier at de gjerne skulle hatt med svensken tidligere, men at de må bare må akseptere at forholdene er som de er.
Samtidig takker Ingebrigtsen Simbas gamleklubb Västerås SK som har latt ham trene med dem og ellers vært behjelpelige mens 20-åringen har vært i limbo.

«Pingislunga»

Allerede søndag kveld sparker Brann i gang sesongen når de gjester Viking til et ekte vestlandsderby. Ingebrigtsen utelukker ikke at Simba kan få minutter allerede da.
– Jeg har akkurat kommet hit. Hvis jeg kalles opp, er det kjempekult. Hvis ikke, er det bare å jobbe hardere inn mot neste kamp, sier svensken.
– Det er ikke helt utenkelig at du kan komme inn siste ti?
– Det er klart, men jeg kan få «pingislunga», svarer Monga.
Det er et svensk utrykk for at lungene føles som om de er på størrelse med en bordtennisball. Det kan skje når du kastes ut i ilden uten å ha spilt kamp siden februar som i Simbas tilfelle.
Saken fortsetter under videoen.

– Per nå er Brann en soleklar nedrykkskandidat

Toner ned forventningene

Under fredagens trening viste riktignok Simba seg frem med en fin scoring. Kåre Ingebrigtsen kommer med rosende ord.
– Simba er en bra fotballspiller. Han har stor fart. Er villig til å utfordre. Det er mange gode kvaliteter i han. Han må få litt mer pust inn, så blir det veldig bra, sier Ingebrigtsen til Discovery.
Samtidig ønsker ikke Ingebrigtsen at omgivelsene skal ha for høye forventninger til en spiller som knapt har hatt en kampøkt med klubben.
– Det tror jeg er dårlig gjort overfor han. Han trenger tid. Det er viktig for oss å få han i trening, inn i miljøet og la han bli kjent med gjengen. Så får vi se når det passer å slippe han til, sier Ingebrigtsen.
Brann har for øvrig alle mann tilgjengelige bortsett fra Markus Olsen Pettersen. Keeperen pådro seg en hjernerystelse under oppvarming før kampen mot Åsane.
Eliteserien
Ikke imponert over Vikings Ofkir-interesse: – Knapt et bud i det hele tatt
EN TIME SIDEN
Fotball
Kapteinen etter kamp: – De gir hos hjemmebanefølelse
EN TIME SIDEN