Like før jul ble det kjent at Eirik Wichne forlater Start til fordel for Sarpsborg 08. Backen forblir dermed i Eliteserien, mens resten av de gulkledde sørlendingene tar steget ned. Iallfall de aller fleste.
For i tillegg til Eirik Wichne, er også Mathias Bringaker, Steffen Lie Skålevik, Fredrik Repstad Hansen, Christian Bolaños og Espen Børufsen ferdige som spillere i Start.
Det bekrefter klubben på sine hjemmesider tirsdag formiddag.
VM
Giroud ble historisk – slo Henrys legendariske rekord
8 TIMER SIDEN

Ferdig etter 320 kamper

Espen Børufsen gir seg ikke bare som spiller i Start, han legger også opp som fotballspiller etter 320 kamper for Start.
– Det er rart å skulle gi seg som spiller. Jeg har vært i Start siden jeg var 16 år gammel. Jeg har vært utrolig heldig som har fått spille for klubben i mitt hjerte i så mange år. Jeg har vårt med på ufattelig mye gøy. Det blir en tomhetsfølelse når det nå er over. Selv om jeg har vært med lenge, så føles det som det har gått veldig fort, sier Børufsen til egen klubb.
32-åringen gir seg derimot ikke i klubben, for Børufsen fortsetter i en nyopprettet stilling som leder for samfunnsansvar.
– Espen er en Start-legende som vi er glade for å beholde i klubben, men dessverre har skader ødelagt mye av de siste årene av hans karriere. Han fortjener virkelig en enorm takk for innsatsen han har lagt ned for klubben over mange år, sier sportssjef Atle Roar Håland til klubben.

To spisser takker av

Når det gjelder Steffen Lie Skålevik, vender han snuten tilbake til Sarpsborg 08 etter å ha tilbragt ett år i Start. Årets periode i Start er spissens andre på Sparebanken Sør Arena. I årets sesong har Skålevik spilt 21 kamper og scoret ett mål.
For Mathias Bringaker og Fredrik Repstad Hansen sin del, har ikke disse to fått tilbud om ny kontrakt. Bringaker har vært i klubben i tre år, og lagt bak seg 75 kamper for sørlendingene.
Sportssjef Håland sier følgende om keeper Fredrik Repstad Hansen, som avslutter Start-oppholdet uten en obligatorisk kamp etter overgangen fra Søgne.
– Fredrik har lidd under at det ikke ble noen kamper for Start 2 i år. Vi er enige om at han trenger å komme til en klubb der han får spille, sier han videre.

Bolaños-farvel

Av de resterende spillerne på Starts utegående-liste finner gjenstår det nå kun Erlend Segberg.
Ifølge nettstedet Diario Deportivo er Christian Bolaños er aktuell for gamleklubben Deportivo Saprissa i Costa Rica. Det skal være snakk om en ettårskontrakt. Tirsdag melder Start at Bolaños har reist tilbake til Costa Rica, og midtbaneveteranen har dermed spilt sin siste kamp for Start – for nå.
– Det har vært en fornøyelse å ha Christian i klubben disse månedene. Vi hentet ham fordi vi trodde han kunne gi oss et løft, både med sine kvaliteter og på grunn av hans påvirkning på de andre rundt seg. Den effekten hadde han absolutt, sier sportslig leder Atle Roar Håland til klubben.
Tirsdag la også costaricaneren ut et innlegg på Instagram der han takker av som Start-spiller.
«Venner av Start, det var en glede for meg å komme tilbake til klubben, vi prøvde til slutt, men det er slik fotball er... Kristiansand, familien min takker deg veldig mye for all kjærlighet og hengivenhet du ga oss, jeg ønsker lagkameratene mine det beste i fremtiden, lag til klubb og ansatte... En klem Bola», skriver Bolaños.
Fotball
Positive nyheter for Brasil – Neymar kan rekke åttededelsfinalen mot Sør-Korea
11 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Grorud henter Lillestrøm-talent: – Vi skal rykke opp
12 TIMER SIDEN