Grekerne var i store deler av kampen det dominerende laget, men hadde ikke samme effektivitet som «söta bror».
Med tre poeng er Sverige igjen i føringen i VM-kvalifiseringsgruppe B og vil enten havne som vinner eller toer i gruppen. De har 15 poeng mot Spanias 13. Avgjørelsen om hvem som vinner gruppen og tar seg direkte til VM i Qatar avgjøres når lagene møtes i Spania 14. november.
Sverige var ute etter revansj mot Hellas etter 1-2-tapet i september, men det var lite som minnet om det før pause på Friends Arena. Grekerne hadde avslutninger i både stolpen og tverrliggeren, mens svenskene ikke hadde mye å fare med på offensiven.
Eliteserien
– En hendelse som vi ikke ønsker på noen idrettsarena
EN TIME SIDEN
Førsteomgangen i den viktige VM-kvalifiseringskampen var nær å ende som et mareritt for de blågule.
Etter 22 minutter kom Georgios Masouras fri, men avslutningen traff stolpen. Hellas fortsatte å presse svenskene bakover, og etter 39 minutter havnet Vangelis Pavlidis' heading i tverrliggeren.
Etter 58 minutter ble Alexander Isak brutalt felt av Konstantinos Mavropanos inne i feltet på vei gjennom. Emil Forsberg satte straffen sikkert i mål etter å ha fintet ut Odisseas Vlakhodimos.
Det skulle bli verre. Grekerne valgte å stå høyt etter å ha kommet under. Det endte med at et langt utspill fra målvakten Robin Olsen etter 69 minutter fant Isak oppe på topp. Real Sociedad-spissen fikk det lett med å finte ut restene av det greske forsvaret og chippe ballen i mål til 2-0.
Fire minutter før slutt ble Hellas redusert til ti mann da stopperen Pantelis Hatzidiakos ble utvist med to gule kort.
Svenskene har igjen to bortekamper i november. Det er mot Georgia (11/11) og Spania (14/11).
(©NTB)
Eliteserien
Bernt oppsummerer: Vakre RBK-scener, Pellegrinos badehette og drama i Bodø
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hevder Knutsen har takket nei til Rosenborg
3 TIMER SIDEN