Det internasjonale antidopingbyrået, WADA, leverte torsdag en liste på rundt 300 navn på russiske utøvere til flere internasjonale idrettsforbund. Blant de 300 navnene skal 34 dreie seg om mulige dopingsaker i russisk fotball.
De russiske dopingavsløringene er ekstra ubeleilige for FIFA året før VM-sluttspillet i Russland. Visestatsminister og tidligere idrettsminister Vitalij Mutko, som er utestengt på livstid av IOC for sin delaktighet i dopingjukset under Sotsji-OL, er leder for organisasjonskomiteen for fotball-VM.
– Mutko er president i det russiske fotballforbundet og styreleder i fotball-VM i Russland. Det er alvorlig og problematisk, sier president i Norges Fotballforbund Terje Svendsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Slakter «Paco-ball»: – For meg blir det veldig naivt
5 MINUTTER SIDEN

Har kontaktet Helleland

Torsdag presenterte fotballpresidenten, sammen med generalsekretær Pål Bjerketvedt, budsjettet for 2018. Man han tok seg også tid til å snakke om avsløringene i russisk doping og hva det kan bety for fotball-VM i samme land i 2018.
Svendsen forteller at NFF og de andre nordiske forbundene vil ta et initiativ mot dopingproblematikken som har kommet frem i russisk fotball.
– FIFA må avgjøre om Mutko (journ.anm.) skal gå, men jeg mener det er svært problematisk om han får fortsette, sier Svendsen.
NFF har også tatt kontakt med kulturminister Linda Hofstad Helleland, som også er visepresident i WADA, om de kan bidra med i saken om russisk doping.

FIFA ville vente med avgjørelse

Utøverne som kommer frem på WADAs liste er utøvere som antas å ha avlagt en positiv dopingprøve før prøvene deres ble byttet ut i tiden fra april 2012 frem til september 2015. Navnene skal være hentet fra en database fra dopinglaboratoriet i Moskva. Det samme laboratoriet som skal ha destruert flere tusen dopingprøver med overlegg for å ødelegge bevis.
Forrige uke opplyste FIFA at de ville vente med å ta noen avgjørelse i problemstillingen med russisk doping til de hadde fått mer informasjon fra WADA.
– Vi vil fortsette på jobbe i nært samarbeid med WADA og utforske alle spor. Om det viser seg å være tilstrekkelige beviser for brudd på antidopingreglene, vil vi treffe de passende sanksjoner, het det i uttalelsen fra FIFA.
Eliteserien
Tordner mot «katastrofal» utvisning – ekspert kaller oppførsel truende
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Fagermo etter 1-1: – Slik er det når et lag legger seg så lavt
EN TIME SIDEN