• Se alt fra OBOS-ligaens sjuende runde hos discovery+ tirsdag klokken 17.30. Få tilgang her.
Det bekrefter Ranheim i en pressemelding.
Etter dialog gjennom helgen har Ranheim og Svein Maalen blitt enige om å avslutte samarbeidet.
Eliteserien
En tredel av landslagstroppen har spilt i Molde: – Spillerne går en god skole
3 TIMER SIDEN
Ranheim har hatt en skuffende sesongstart. Etter seks serierunder ligger Trondheimsklubben på 15. plass. Klubben skriver at det har vært en krevende prosess.
– Jeg har hatt utrolige år i Ranheim og hatt gleden av å gi mitt bidrag til at klubben har gått fra å være en liten underdog til å bli en klubb som kan konkurrere med de største i norsk fotball. Jeg har i alle år gitt alt av meg selv til det beste for klubben og vil takke alle spillerne og de i trenerteam og støtteapparat for alle opplevelser vi har delt, både nedturer og oppturer.
– Jeg er stolt over det vi sammen har skapt, og det ville heller ikke skjedd uten et fantastisk engasjement fra frivillige, supportere og sponsorer. Jeg vil takke dere alle. Jeg er en profesjonell fotballtrener og har blitt voksen i Ranheim, ambisjonene mine for fremtiden er store og jeg ser fram til å jobbe videre med toppfotball i årene fremover også, sier Svein Maalen.
Les også: Nysigneringen endelig karantenefri: – Puster jo gjennom huet og ræva

Ekspert ikke overrasket

Discoverys OBOS-ekspert Joacim Jonsson er ikke overrasket over tirsdagens nyhet fra Ranheim.
– At Maalen og Ranheim skiller lag nå er helt som forventet. Sånn er fotballens mekanismer. Maalen er en legende i Ranheim og vil stå igjen i historiebøkene i all framtid etter alt han har gjort i klubben, sier Jonsson.
– Men fotball er ferskvare og det de har levert på banen så langt i år har ikke vært i nærheten av godt nok. Det er et lag som bør være helt, helt i toppen av OBOS-ligaen, men det er de langt unna. Da er konsekvensene at treneren må gå, fortsetter Jonsson.
OBOS-eksperten mener Ranheim har sett energiløse ut så langt denne sesongen, og at tiden var inne for et trenerbytte etter mange år i samme spor.
– Det har vært en likegyldighet hos spillerne og det er det farligste som kan skje. Nå vil de se etter en trener som kan snu trenden. Det vil bli vanskelig med direkte opprykk, men kvalikplass er innenfor rekkevidde. De har en tropp som er god nok til å rykke opp, sier svensken, som ikke tror Maalen vil få store problemer med å finne seg ny jobb i fotball-Norge.
– Han er en dyktig trener, det er det ingen tvil om. Men nå var tiden inne for å skille lag med Ranheim. Så vil det være naturlig at han sikter seg inn mot en ny 4-3-3-klubb, og at 4-3-3-klubber vil se mot han.

– Vil for alltid være en legende

Svein Maalen tok over som hovedtrener i Ranheim i 2015 etter å ha vært assistenttrener i to sesonger, men etter snart ti sesonger i klubben er det nå over.
Daglig leder Frank Lidahl takker Maalen for sammarbeidet.
– Jeg har brukt mer tid med Svein enn med familien min siden november 2015. Vi har stått sammen i nedturer og oppturer. I fotballen er det flest nedturer, men vi har vært heldige å oppleve noen oppturer sammen som har vært elleville. Det er imponerende hvordan Svein har stått på i snart 10 år for Ranheim, i seg selv en unik prestasjon å være trener i en toppfotballklubb så lenge, sier Frank Lidahl.
– Svein vil for alltid være en legende i Ranheim og har alle muligheter til å være en attraktiv trener for andre klubber. Akkurat nå er det rett timing for en avslutning i Ranheim, men Svein går ut herfra med hevet hode og all grunn til å være stolt over hva han har vært med å skape. En god venn og en flott fagmann, fortsetter Lidahl.
Dette skjer samme dag som Ranheim møter Raufoss, og klubben skriver at de nå ønsker å ha fullt fokus på kveldens kamp.
Sett denne?

Lyser opp av Ingebrigtsen-spørsmål

Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
13 TIMER SIDEN
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
15 TIMER SIDEN