Norge U21 - Estland U21 3-0
Norge har ikke vært i mesterskap på åtte år, og drømmen om sluttspill fikk seg et alvorlig skudd for baugen i bortemøtet med Kroatia. Samtlige tre baklengsmål var på dødball.
Tapet gjorde at de var bak både Østerrike og Kroatia før EM-kvalifiseringskampen hjemme mot Estland tirsdag kveld. I forrige oppgjør mellom de to endte det hele 5-0 til Norge, og blant andre kaptein Erik Botheim ble spart fra start på Marienlyst.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
10 TIMER SIDEN
Likevel fikk Norge en drømmestart på kampen allerede etter tre minutter, signert Vålerenga-duoen Osame Sahraoui og Tobias Christensen. Førstnevnte fant klubbkompisen med et fint innlegg, og avslutningen på volley fra like ved straffemerket var kontant og sikker i nettet.
Foruten et par farlige langskudd fra Estland, var det stort sett enveiskjøring lenge utover i førsteomgangen, uten at Norge klarte å få ballen i mål selv om blant andre Noah Holm hadde store sjanser.
Fem minutter før slutt i den første økta var imidlertid Norge svært heldige som ikke slapp inn mål ved to kjappe dødball-anledninger, da ballen begge gangene traff tverrliggeren bak Kristoffer Klaesson på halvdistanse.
Og der A-landslaget har hatt suksess med innleid dødballhjelp i to strake kamper, ble U21-laget slaktet for prestasjonene på defensiv dødball i forrige kamp. I etterkant har de vært klare på at det er noe de har jobbet med.
Det gjentok også assistenttrener Tore Andre Flo i pauseintervjuet med VG.
– Vi må prøve å sette den andre scoringen, det kan nok få roet kampen litt for oss. Dette er en generasjon som ikke er like gode på akkurat det (dødball), så jeg skulle gjerne hatt en type som min bror, Jostein, på både offensiv og defensiv dødball, sa Flo med et smil.
VG-ekspert Kjetil Rekdal, tidligere lagkamerat av begge de to Flo-ene, mener det handler mindre om størrelse.
– Det handler om karakter. Ta din duell skikkelig. Hvis du er 15-20 centimeter mindre, må du ikke vinne hver gang, men sørge for at det er ubehagelig for den du er i duell med. Med flyt hadde vi ledet 2-0, med utur hadde det stått 1-1, sa Rekdal.
Norge startet den andre omgangen med noen store sjanser, blant annet signert Jørgen Strand Larsen, uten at det ble uttelling.
Men så svarte kveldens kaptein på etterlysningen fra assistenttrener Flo på en corner.
Strand Larsen dyttet seg plass og vant duellen sin på femmeterstreken, før han stanget kula i garnet nede ved stolperota. Med armen strukket i været kunne den høyreiste spissen juble i rollen som «Jostein Flo».
3-0 kom også på en heading, og nok en gang var det Sahraoui som slo det målgivende innlegget. Juventus-spilleren Martin Palumbo hadde tatt turen inn fra venstrebacken, og med en flott berøring med de halvlange, mørke lokkene stusset han ballen bort i det bortre hjørnet.
– Det var et par mål for lite. Vi startet godt og hadde full kontroll, men så ble det litt urutinert til tider og noen brudd vi helst ikke vil ha. Men det er bra at vi beholdt roen og fortsatte. Det manglet litt gnist, glede og energi i andreomgang der, da vi kunne malt på litt til, mente hovedtrener Leif Gunnar Smerud i VG-intervjuet etter kampen.
Norges U21-lag avslutter året med hjemmekamp mot Finland og bortekamp mot Aserbajdsjan i november. Nøkkelkampene blir borte mot Østerrike i mars og hjemme mot Kroatia i juni.
Slik startet Norge:
Kristoffer Klaesson - Martin Palumbo, Ole Martin Kolskogen, Henrik Heggheim, Sebastian Sebulonsen - Osame Sahraoui, Johan Hove, Jørgen Strand Larsen, Tobias Christensen - Emil Konradsen Ceide, Noah Holm.
Ståle Solbakken hentet inn dødballtrener, men hadde litt trøbbel med navnet:

Slet med navnet på sin nye assistent: – Bernie eller Per

Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
12 TIMER SIDEN