Getty Images

Real Madrid vil ta rotta på Barcelona i kontroversiell turnering: – Vi vil skrive historie

Real Madrid vil ta rotta på Barcelona i kontroversiell turnering: – Vi vil skrive historie

03/01/2020 12:12

Real Madrid og Thibaut Courtois vil starte trofejakten med seier i Supercopa.

– Dette er Real Madrid! Nå skal vi kjempe om Supercopen, før vi skal kjempe om Copa del Rey, La Liga og Champions League. Vi kan vinne alt.

Neste onsdag møter Real Madrid Valencia til kamp i Supercopa de España. Vinneren møter Barcelona eller Atletico Madrid (spilles torsdag) i finalen søndag 12. januar. Barcelona har 13 seire i turneringen, mens Real Madrid har 10.

Courtois legger ikke skjul på hva turneringen betyr for laget.

– Vi ønsker å vinne trofeer og jeg ser frem til å skrive historie med Reald Madrid. Nå er det Supercopaen som står for tur. Vi har vist mot Barcelona at vi kan slå hvem som helst og spille bra, fortsetter han.

Turneringen får kritikk

– Før beslutningen bør føderasjonen vite i detalj og ta hensyn til historien om brudd på menneskerettighetene i Saudi-Arabia, som inkluderer i tillegg til diskriminering av kvinner eller begrensninger i ytringsfriheten, deres deltakelse i Jemen-krigen og den utbredte bruken av dødsstraff eller tortur og annen mishandling, skrev de i et brev til forbundet.

Nasjonen har tidligere mottatt mye kritikk for mangel på likestilling, og kvinner har blant annet ikke fått slippe inn på fotballkamper i landet. I følge det spanske fotballforbundet kan kvinner gå på kampene på lik linje med menn under denne turneringen, og de vil ikke holdes segregert i en egen sone på stadion. Dette som et resultat av en avtale forbundet har kommet til enighet om med myndighetene i Saudi Arabia.

– Innpakningen blir spesiell og ikke slik dette trofeet fortjener

Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud skal kommentere de tre kampene mellom 8-12. januar og synes det er trist at fotballen lider av griskhet.

– I utgangspunktet er det jo trist at kommersialiseringen brøyter seg fram i fotballen. Det er jo et tøvete utgangspunkt at denne turneringen skal spilles utenfor Spania. Det er egentlig kun pengene som rår. Det har man sett de siste årene, også med land som Qatar. Det er trist at fotballen ikke har et sterkere verdisyn.

Turneringen er også utvidet fra to til fire lag.

– Det at man plutselig har fire lag her, er jo også bare for å tjene enda mer penger. Jeg vet ikke om det er veien å gå i fotballen. Det sliter på spillerne også at de må dra til Saudi Arabia midt i sesongen. Også er det jo ingen supportere som kommer til å dra til Jeddah.

Når det er sagt, gleder han seg til selve fotballen hvor stjerner som Lionel Messi, Sergio Ramos og Álvaro Morata vil være i aksjon.

– Det er morsomme kamper. Innpakningen blir spesiell og ikke slik dette trofeet fortjener. Når realiteten er som den er, så må spillerne dessverre legge det til side.

– Så er det selvfølgelig et trofe som er i potten. Spillerne kommer til å gjøre alt i sin makt for å vinne det trofeet.

Video - Derfor valgte han LSK likevel: – Det er på en måte litt sprøtt å være her også

06:25