Uruguayanske Suárez, som har vært en målmaskin i internasjonal fotball i halvannet tiår, kommer med sine vurderinger på Twitch-kanalen til radioverten Gerard Romero.
Atletico Madrid-spissens uttalelser er gjengitt av det tyske nyhetsbyrået DPA.
I samtale med Romero legger ikke Suárez skjul på sin beundring for Haaland.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
15 TIMER SIDEN
– Han er en stor spiller, han er på et spektakulært nivå og han har en beundringsverdig fysisk styrke, sier 34-åringen – og legger til:
– Han er en av de beste nierne i verden og vil definere en æra.

Foran Mbappe

Suárez rangerer Haaland et hakk foran Kylian Mbappé når det gjelder ferdigheter.
– Jeg liker Haaland litt bedre, men Mbappe er også på et fantastisk nivå, sier Suárez.
Haaland står med 21 mål på 21 seriekamper for Dortmund denne sesongen. Totalt er det blitt 33 scoringer i alle konkurranser.
Det går knapt en dag uten at nordmannen kobles til enda større klubber. Spekulasjonene om en overgang allerede i sommer har pågått lenge.

Høy verdi

Mandag publiserte det anerkjente nettstedet CIES en fersk oversikt over hvilke spillere som anses å være mest verdt i internasjonal fotball. Listen, der kun den mest verdifulle spilleren i hver enkelt klubb i Europas fem store ligaer er med, toppes av Manchester United-spissen Marcus Rashford og Haaland.
Begge anslås å ha en verdi på mellom 150 og 200 millioner euro. Det tilsvarer mellom halvannen og to milliarder norske kroner.
CIES, en uavhengig forsknings- og utdanningsorganisasjon med base i Sveits, har videre kommet fram til at Haalands verdi utgjør 21,5 prosent av den samlede verdien til hele Borussia Dortmund-stallen. Det tilsvarende tallet for Rashford i Manchester United er på 14,8 prosent.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
16 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
17 TIMER SIDEN