Dortmund hadde bommet på sine to forrige straffespark i ligaen ved Marco Reus, og dermed fikk Haaland muligeten fra krittmerket i kampens 20. minutt. Den og flere andre muligheter forspilte den norske spissen i lørdagens kamp mot Augsburg.
Likevel kom Dortmund tilbake og vant 3-1 etter å ha fått en innledende kalddusj av André Hahn. Han ga Augsburg ledelsen etter ti minutters spill. Thomas Delaney sørget for balanse i regnskapet før pause, og etter hvilen sikret Dortmund seieren.
Jadon Sancho ga laget ledelsen med en sikker avslutning etter en drøy time, og kvarteret senere framprovoserte Haaland 3-1 da hans harde innlegg endte med et selvmål fra Augsburg.
VM
Argentina til semifinale etter VM-drama – slo Nederland i straffesparkkonkurranse
11 TIMER SIDEN
Dortmund henger dermed fortsatt med i kampen om topp fire i BUndesliga, men ligger stadig 13 poeng bak serieleder Bayern München som vant 4-1 over Hoffenheim.
Tirsdag spiller Dortmund 16-delsfinale mot Paderborn i den tyske cupen, før et møte med Freiburg i Bundesliga venter neste helg.

Straffebom

Haaland kom til sin første gode mulighet etter ni minutter, men det var bortelaget som i stedet tok ledelsen i neste angrep. André Hahn fikk tatt ned en ball i boksen, vendte av sin oppasser og banket inn 1-0 for Augsburg.
Etter 20 minutter fikk Dortmund straffe etter at VAR-dommerne oppdaget en hands i feltet. Haaland fikk ansvaret fra 11 meter, men klinte ballen knallhardt i tverrligger og ut.
Det skulle likevel ikke ta lang tid før Dortmund utlignet, for etter 26 minutter raget Delaney høyest på en presis dødball fra Marco Reus og stanget inn 1-1.

Sancho i form

Dortmund presset på for seieren i 2. omgang, der Raphael Guerreiro og Sancho var toneangivende. Sancho var nær ved få en målgivende pasning til Giovanni Reyna etter 55 minutter, men måtte selv sørge for 2-1-ledelse.
For etter 63 minutter ble den engelske lynvingen sendt gjennom på kanten etter en flott stikker fra Guerreiro. Fra kloss hold var Sancho iskald i møte med keeper og trillet inn 2-1.
I det 76. minutt kom Haaland i lange klyv på siden av 16-meteren og smalt ballen inn i feltet. Innlegget var hardt og ustyrlig nok til at Felix Ohis Uduokhai satte ballen i eget nett.
(©NTB)
VM
Ferdig som landslagssjef etter VM-exiten
13 TIMER SIDEN
Fotball
Nytt ellevilt straffedrama i VM – Kroatia til semifinale etter Brasil-fiasko
15 TIMER SIDEN