Gianluigi Donnarumma har signert under en ny kontrakt med AC Milan. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.
Milan stod i fare for å miste spilleren etter at spilleren takket nei til en kontraktsforlenging juni. Den forrige kontrakten til keeperen gikk ut neste sommer noe som kunne føre til at spilleren kunne ha gått gratis neste sommer eller blitt solgt på billigsalg denne sommeren.
Avslaget fikk Milan-fansen til å rase og siden utviklet saken seg til å bli en farse.
OBOS-ligaen
Mister hele sesongen: – Kjente at beinet bare dinglet
8 MINUTTER SIDEN
Det ble et høyt konfliktnivå og vondt blod da keeperens agent, Mino Raiola, beskyldte klubben for å komme med dødstrusler noe klubben avviste. Under U21-EM kastet italienske fans falske sedler etter Donnarumma som antydet at keeperen var grisk.
Saken var imdlertid ikke så betent som det tilsynelatende kunne se ut som. Nå er stemningen en helt annen og en drøy måned senere. Kontrakten keeperen har signert på er en fireårskontrakt, noe som binder ham til Milan frem til 2021.
Ifølge italienske medier skal årslønnen være på 6 millioner euro (cirka 54 millioner kroner). Kontrakten skal også inneholde en utkjøpsklausul på rundt 70-100 millioner euro. Om Milan ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League skal utkjøpsklausulen være på rundt 50 millioner euro (cirka 450 millioner kroner).
Donnarumma er høyt verdsatt i italiensk fotball og betegnes som arvtageren til Juventus' veteran Gianluigi Buffon.
Fotball
Endelig spilleklar etter fyrverkeriulykken: – Han har det helt fantastisk
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
18 TIMER SIDEN