De siste ti årene er det kun Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo som har vunnet den høythengende Gullballen. Mandag var det ventet at de to stjernene ville få avløsning, og slik ble det også.
Modric, som var manges favoritter på forhånd, har dirigert både Real Madrid og sitt landslag til gode resultater det siste året. Real Madrid vant mesterligaen forrige sesong, og Kroatia gikk overraskende til finale i sommerens VM-sluttspill i Russland.
– Dette er en helt unik følelse! Jeg er overrasket, glad og stolt over å stå her. Jeg vil gjerne takke alle som hjalp meg med å komme hit i dag. Da tenker jeg på lagkamerater, familie, trenere, klubben og alle rundt klubben.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
2 TIMER SIDEN
I alt 30 spillere var nominert i mandagens Ballon d'Or-kåring.
Verken Messi eller Ronaldo markerte seg under VM. Portugal ble slått ut av Uruguay i åttedelsfinalen, mens Argentina røk mot Frankrike i samme runde. Dermed seilet Modric opp som favoritt.
– Både Cristiano og Leo er fantastiske spillere, men det er mange andre som også kunne stått her i steden for meg. Neymar, Mbappé, Griezmann. Denne prisen betyr at jeg har gjort til noe helt spesielt i 2018, sier Luka Modric.
Den lille kroaten ble kåret til VM-sluttspillets beste spiller i sommer.
Ballon d'Or, ofte oversatt til «Gullballen» på norsk, regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan vinne.
(©NTB)
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
4 TIMER SIDEN