Danmark-Belgia 1-2
Supporterne var først ute med ideen om ett minutts applaus for Eriksen 10 minutter ut i kampen. Tidspunktet var valgt for å matche trøyenummeret til stjernespilleren som falt om med hjertestans i helgens åpningskamp.
UEFA Europa League
Historisk Hauge vant Europa League
EN TIME SIDEN
Onsdag røpet Belgias spiss Romelu Lukaku, som er klubbkamerat med Eriksen i Inter, at lagene var blitt enige om å sende ballen ut av spill og bli med på applausen.
Det var spilt ti minutter og noen sekunder, i et langt belgisk angrep, da spillerne stoppet opp og lot ballen ligge. Fram til kampuret viste 11 minutter sto både spillere, dommere og applauderte sammen med publikum.

Sterke følelser

Markeringen varte et snaut minutt og gjorde stort inntrykk på alle tilstedeværende. Lukaku, som er en god venn av Eriksen, omfavnet Thomas Delaney.
Danmarks keeper Kasper Schmeichel la armene rundt kaptein Simon Kjær, som er Milan-spiller og nær venn av Eriksen.
Det var sluppet inn 25.000 tilskuere i Parken torsdag, og de laget allerede før avspark stemning som om det var helt fullt. Den steg ytterligere da Yussuf Poulsen ga Danmark ledelsen før det var spilt to minutter.
Fem dager etter at Danmarks største stjerne falt om med hjertestans i kampen mot Finland, og mottok livreddende førstehjelp, ble det torsdag kjent at Eriksen skal få operert inn en hjertestarter. Han er fortsatt innlagt på Rigshospitalet, som er noen langpasninger fra Parken.

– Hørte det kanskje

– Han kan se stadion fra sykehuset, og kanskje kan han også høre det som skjer her, sa landslagssjef Kasper Hjulmand før kampen.
Også belgiske tilhengere var med på å hylle Eriksen. Noen av dem holdt opp en plakat med teksten «Belgium loves you, Christian».

Festfotball

Det endte til slutt med tap for hjemmelaget i Parken, til tross for en sjokkåpning av Yussuf Poulsen som sendte danskene i ledelsen etter 99 sekunder - den nest raskeste scoring i EM-historien.
Ledelsen kunne godt vært større etter første omgang, men ved pause kom verdensklassespilleren De Bruyne inn til sin første kamp siden han ble skadd i mesterligafinalen. Han vendte kampen med assist og vinnermål.
Med tapet er danskene ille ute i kampen om avansement i EM, men det kan fortsatt gå. Seier over Russland med to måls margin vil holde dersom Belgia slår Finland.
(©NTB)
Sett denne?

Berisha-hyllest, RBKs defensiv og Jokke får kritikk

Fotball
Debutant (17) scoret etter 15 sekunder da Brann gikk videre i cupen
5 TIMER SIDEN
Fotball
Erik Botheim har brutt kontrakten med Krasnodar
15 TIMER SIDEN