Onsdag åpnet Helsedirektoratet for at det igjen kan drives organisert trening, men innenfor de strenge smittevernrådene helsemyndighetene har gitt.
Hovedprinsippet er at maks fem personer skal trene sammen, og at det til enhver tid skal holdes minst to meters avstand mellom dem.
Helsedirektør Bjørn Guldvog ga også uttrykk for at organisert trening kan være å foretrekke foran uorganisert trening. Det første forutsetter at det er voksne tilstede.
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
3 TIMER SIDEN
I Bergen vil man ikke uten videre åpne opp for trening i små grupper til tross for Helsedirektoratets uttalelser onsdag.
– Det blir ikke endringer for idretten i Bergen før vi får klarhet i hva Helsedirektoratet faktisk mener. For oss er det uklart hva oppmykningen egentlig betyr, sier idrettsbyråd Endre Tvinnerheim til BT.
Også i Stavanger må det noe tålmodighet til for idretten. Leder i kommunens Idrettsråd, Arne Thorsen-Eie, understreker overfor Stavanger Aftenblad at man også der må vente til de nye retningslinjene for smittevern er utarbeidet.
– Vi sitter og gjør dette arbeidet akkurat nå, i samarbeid med kommunen. Inntil nye regler er på plass, er det de gamle som gjelder. Det betyr at banene fortsatt er stengt, sier han til lokalavisen onsdag kveld.
Idrettspresident Berit Kjøll opplyste onsdag at hvert enkelt særforbund nå får ansvar for å utarbeide retningslinjer rundt smittevern for sin idrett.
Til NTB sa helsedirektør Bjørn Guldvog at han kan se for seg «forsiktig grad av sentring» av en fotball, men frarådet sterkt headinger og berøring av ballen med hendene.
Ifølge helsedirektøren er det derfor også uaktuelt for håndballspillere å kaste ballen til hverandre av hensyn til koronasituasjonen.
(©NTB)
Sett denne?

Bohinen frykter langvarige konflikter i norsk fotball

Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
3 TIMER SIDEN