England:
Premier League-klubbene ble i forrige uke enige om å restarte sesongen når restriksjonene i Storbritannia gjør det mulig å gjennomføre kamper. Statsminister Boris Johnson vil trolig komme med nye oppmykinger av tiltakene 10. mai. Dagen etter vil klubbene fatte sine vedtak. Planen er å gjennomføre de 92 kampene som gjenstår av inneværende sesong bak lukkede dører, og å spille på opptil ti nøytrale baner.
Noen av lagene i nedrykksstriden har samtidig vist motvilje mot bruk av nøytrale baner.
Eliteserien
Klubbnomaden på plass i sin ellevte klubb på tolv år
2 TIMER SIDEN
Flere av klubbene har åpnet sine anlegg for individuell trening.
Startdato: Tidligst 8. juni.
Tyskland:
Torsdag vedtok de 36 klubbene i de to øverste ligaene å restarte sine serier 16. mai. Onsdag ga den tyske statsministeren Angela Merkel grønt lys til spill bak lukkede dører, men under forutsetning av at lagene må følge strenge sikkerhetstiltak og gjennomføre grundig testing av spillerne.
Så langt har det blitt avdekket ti positive tilfeller av koronaviruset i tester tatt av spillere etter at treningene ble gjenopptatt. Tre av tilfellene er i klubbene Köln og Borussia Mönchengladbach.
Startdato: 16. mai.
Spania:
Spillerne i La Liga har begynt å vende tilbake til sine klubber. De må testes før de kan gjenoppta treningen under strenge sikkerhetstiltak. Myndighetene har lagt fram et firetrinnsprogram for oppstart. Først vil man tillate egentrening med maksimalt seks spillere på banen samtidig. Så blir det tillatt for trening i mindre grupper før man kan begynne med større grupper.
I det siste trinnet, tidlig i juni, vil myndighetene tillate utendørsaktiviteter med mindre enn 400 personer til stede. Da vil La Liga kunne spilles ferdig for tomme tribuner. Den spanske fotballpresidenten sier det er uaktuelt å ikke spille ferdig sesongen.
Startdato: I midten av juni.
Italia:
Flere av spillerne i italienske klubber er tilbake i egentrening etter at innenriksministeren ga grønt lys om dette. Idrettsminister Vincenzo Spadafora vil derimot ikke tillate fellestreninger før tidligst 18. mai.
Blant andre Juventus-stjernen Cristiano Ronaldo er blitt ilagt 14 dagers karantene etter at han kom tilbake etter et to måneders opphold på Madeira.
Alle de 20 Serie A-klubbene er offisielt enige om å gjenoppta spillet, men klubber som Brescia og Torino holder til i områder som er blant de hardest rammede av koronaviruset og har vist en viss skepsis.
Oppstart: Usikkert.
Frankrike:
Paris Saint-Germain ble kåret til seriemester etter at man bestemte å avlyse resten av sesongen 30. april. Avgjørelsen kom etter at den franske statsministeren Édouard Philippe sa at profesjonelle serier som fotball ikke kan gjenopptas på grunn av pandemien.
Det franske fotballforbundet satte opp en tabell på bakgrunn av gjennomsnittspoeng per kamp. Det gjensto ti serierunder da Ligue 1 ble stoppet. Dermed rykker Toulouse og Amiens ned.
Opp fra nest øverste nivå kommer Lorient og Lens.
Belgia:
Serien er avlyst, og Brugge er utropt til seriemester. Avgjørelsen ble utsatt flere ganger, men onsdag bestemte belgiske myndigheter at oppstart ikke var mulig
Ligaen vil respektere myndighetenes restriksjoner. Generalforsamlingen i Pro League, som sist ble utsatt til 15. mai, skal avgjøre opp- og nedrykk og hvilke lag som får spille europacup.
Nederland:
Regjeringen besluttet 21. april at det ikke kan spilles toppfotball i landet før 1. september, og fotballforbundet fulgte opp med å avslutte sesongen. Kontroversielt ble det avgjort av det ikke kåres en mester og at ingen rykker ned eller opp. Både det og fordelingen av europacupplasser kan få et etterspill i rettsvesenet.
Skottland:
Det er bestemt av seriene på nivå to til fire avbrytes, men man har ventet med en avgjørelse for eliteserien. Uefa-styrets retningslinjer gjør det mulig å avbryte sesongen og utrope Celtic til mester, men mange håper fortsatt at sesongen kan spilles ferdig. Ingen dato er anslått.
Skottene er også avhengig av hva Boris Johnson kommer med av nye tiltak søndag 10. mai.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Fikk sjokk da han fikk denne beskjeden: – Jeg var rystet!

Danmark:
Superligaklubbene bestemte i slutten av april oppstart i løpet av mai, dersom myndighetene godkjenner planen. De fleste av klubbene har gjenopptatt begrensede treningsaktiviteter.
Startdato: 24. eller 31. mai (hengekampen AGF – Randers noen dager tidligere).
Serien avsluttes: Innen utgangen av juli.
Sverige:
Klubbene i de to øverste divisjonene for menn, Allsvenskan og Superettan, gikk i slutten av april inn for fotballforbundets forslag som innebærer sesongstart 14. juni. I motsetning til andre europeiske land planlegger svenskene for kamper med tilskuere på tribunene.
Startdato: 14. juni.
Sesongen avsluttes: Ikke bestemt, men ganske sikkert senere enn opprinnelig planlagte 8. november.
Sør-Korea:
Spill i K-ligaen gjenopptas fredag. Landet har fått mye skryt for håndteringen av koronautbruddet. Smittespredningen har vært under kontroll og landet har svært få døde.
Det vil derimot være svært strenge restriksjoner at man skal spille under. Målfeiring, håndhilsing og til og med snakking er forbudt. I tillegg er det innført en rekke andre tiltak for å oppfylle smittevernfaglige krav, inkludert temperatursjekk av alle spillere og ledere.
Færøyene:
Færøyisk fotball har sesongstart i helgen som en av de første i Europa under koronakrisen. De tolv første rundene blir vist på TV 2s plattformer.
Fikk du med deg denne?

Løkbergs tirade: – Fatter det enda ikke den dag i dag

Indre Bane
Eksperten forsvarer Layouni: – Jeg er enig med han
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Ferdig etter sesongen – tror denne mannen tar over
9 TIMER SIDEN