• Se alt av Elitserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!
I et intervju med VG i etterkant av avansementet sa André Bergdølmo blant annet at norske lag burde kunne kopiere Ajax' suksess, men at de ikke er interessert i å lære.
I podcasten «Spillerrådet» tok panelet debatten om norsk talentarbeid, og der var de samstemte på at det er mye som gjøres i talentarbeidet som kan bli bedre.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
2 TIMER SIDEN
– Jeg ser en del på basket og amerikansk fotball, og ser på måten de jobber med teknikk på der. Det detaljnivået de jobber med, som blikk, kroppsstilling, steglengde og alle disse tingene der. Det har jeg aldri vært bort i fotball, og det overrasker meg. For jeg er ganske sikker på at det ikke er sånn over hele Europa, at det er ingen som jobber med dette her, og er nede på det detalj-nivået, sier Mjøndalen-kaptein, Christian Gauseth.
Hør hele podcasten her!

– De var ekstreme på detaljer

Han får støtte fra Moldes Magnus Wolff Eikrem.
– Jeg spilte i Nederland i seks måneder, og de var ekstreme på detaljer. Vi hadde pasningsøvelser for eksempel, hvor det var kun lov å bruke venstrefoten. Spilte du på høyre kunne du vende opp, spilte du på venstre så måtte du spille tilbake og motsatt og sånne ting. Det er ganske greit å vite hvis du for eksempel er offensiv midtbane, får ballen og noen spiller på høyrefoten din så skal du vende opp og spiller de på venstre så slår du tilbake, sier Eikrem.
– Det er merkverdig at jeg har spilt hele min karriere i Norge og aldri har hørt dette her for eksempel gjennom en trener. Det overrasker meg littegrann. Men det understreker også poenget, sier Gauseth.
LES OGSÅ: Adresseavisen: Horneland endret formasjon på trening etter påskeferien
Saken fortsetter under videoen:
Eikrem forteller videre at selv om han allerede på det tidspunktet hadde vært innom akademiet til Manchester United og spilt noen sesonger i Molde, så var det noe helt nytt i måten de trente på i Heerenveen.
– Jeg var 23 år, og læringsmessig så lærte jeg noe nytt hele tiden og det var en åpenbaring egentlig hvordan de pratet om ting jeg aldri hadde tenkt på, sier han.

Roser landslagsskolen

Jonathan Lindseth har fått en positiv start i sin nye klubb Sarpsborg 08, og sier at han tror det finnes godt talentarbeid i Norge også.
– Da jeg var unggutt hadde jeg Erik Pedersen som trenerm en gammel skottlandsproff. Fra tidlig av var han veldig opptatt av sånne ting, men når vi kom opp på a-lag og sånt så ble det litt hvisket ut, i hvert fall for min del. Det var ikke så mye fokus på det og da var det mer å vinne kamper igjen. Så det kommer vel veldig an på treneren du har tror jeg, sier han.
Heller ikke Gauseth synes alt ser mørkt ut.
– Jeg synes at med landslagsskolen så er det et mye bedre system enn det har vært på veldig, veldig mange år. Det er blitt gjort store forandringer der som gjør at systemet er mye bedre. Men det er i klubbene at disse spillerne er, og det er i klubbene hverdagen deres ligger, sier han.
Hør hele podcasten i Itunes eller på Spotify. Der går de også gjennom andre temaer, som kritikken mot dommerne den siste tiden.
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
3 TIMER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
4 TIMER SIDEN