Kristoffer Løkberg, Christians Gauseth og Flamur Kastrati var alle samlet sammen med Eurosport-reporter Vegard Flemmen Vaagbø i Podcasten Spillerrådet. Der tok de et heftig oppgjør med mangelen på fotballhat i Norge.
Ælv Classico (Mjøndalen-Strømsgodset) som er nå på fredag er en av oppgjørene som trekkes frem som gode på hat.
Eliteserien
Uenige om VAR: – Jeg holder på å spy
11 TIMER SIDEN
– Det er alt for lite hat i norsk fotball. Vi trenger de oppgjørene for å skape mer entusiasme og engasjement rundt produktet vårt. Likegyldighet er det verste jeg vet, og jo flere situasjoner vi klarer å skape som kan skape gnissninger mellom lag og spillere når det skal smelle, jo bedre er det, sier Kristoffer Løkberg som også legger til at fotballhat er en positiv form for hat.
SPILLERRÅDET: Hør podcasten på Spotify eller i iTunes

– Det skal smelle mye mer

De andre spillerne i rådet var helt enige med trønderen. De også savner mer temperatur på norske fotballstadioner.
– Det er generelt alt for snilt i Norge. Det skal smelle mye mer i kampene og det er ikke så veldig mye drittslenging fra publikum, sier Flamur Kastrati og legger til:
– Det er enkelte arenaer som har det, men det må være litt mer sånn som skaper mer fotballhat. Som gjør det mye kulere å spille de kampene. Jeg har selv spilt de kampene mot Mjøndalen, og det er utrolig gøy å merke det fotballhatet.
LES OGSÅ: Thorstvedt åpnet målkontoen: – Drømt om det siden jeg var guttunge
Artikkelen fortsetter etter videoen:
Av oppgjør som er i nærheten av det de ønsker trekker de frem Mjøndalen-Strømsgodset og Rosenborg-Molde.

Løsningen

Hvis Gauseth har ristet av seg skaden som holdt han borte fra Bodø/Glimt-kampen skal han spille en hatkamp nå på fredag.
– Dette er noe som begge supportergrupper gleder seg til og kommer til å snakke om i lunsjen inn mot kampen. Så er det fredagen rett før påske det smeller. Det kommer til å være helt fullt. Ikke en billett å oppdrive og hele Norge kommer til å se på. Du vet at det betyr så mye for så mange og det setter en helt spesiell nerve på det hele, sier han.
FIKK DU MED DEG? Talent lånes ut til Eliteserie-klubb
Akkurat hvordan de ser for seg at det kan bli bedre har de også meninger om. Selv om Gauseth er blant dem som ofte tar til orde og kommer med meninger i offentligheten mener han generelt sett at mange av de som spiller i Eliteserien ikke burde være redde for å komme med meninger.
– Dette er spillerne sitt ansvar også. Vi må tørre å mene og sette litt fyr. Vi må komme med tennvæske og fyrstikker inn mot disse oppgjørene, for hvis vi aldri tørr å si noe så blir det mindre interessant, men med en gang man har en som tørr å være ute med leppa, gjerne en fra hver leir, så blir dette mye mer interessant og spillbart for alle som ser på, sier han.
Hør Spillerrådet sin Podcast på iTunes og Spotify for mange flere temaer av og med Eliteserie-spillerne.
Eliteserien
Annulert mål og rødt kort – se dramatikken på Lerkendal
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Begge trenerne hisset seg opp: – Da må du lære deg regelverket
12 TIMER SIDEN