Den norske målvakten med rundt 100 kamper i Toppserien for Fløya, Arne-Bjørnar, Stabæk og Vålerenga spiller nå i svenske Piteå.
Selv om koronaviruset herjer, spilles det fortsatt treningskamper i Sverige. Pettersen beskriver det som en merkelig følelse.
– Det har vært merkelig, ja. Det kjennes ut som jeg lever i en annen verden enn de hjemme i Norge, sier målvakten om forholdene i Sverige til NTB.
Eliteserien
Reiste 27 timer for å se sønnen spille: – Det var virkelig verdt det
37 MINUTTER SIDEN
Det har løsnet noe opp i Norge den siste tiden, og lag kan trene i små grupper, men det er fortsatt ikke tillatt med større treninger og kamper. Det er det i Sverige selv om dødstallene øker for hver dag.

– Har gått fint

– I starten var det rart, men jeg har måtte raskt omstille og godta hvordan svenske myndigheter håndterer koronakrisen. Etter det har det gått fint, og jeg synes det er gøyere å spille fotball enn å trene alene, sier Pettersen.
28-åringen som fortsatt har til gode å spille en offisiell kamp for klubben etter overgangen fra Vålerenga i vinter. På spørsmål om hva klubben og trenerne har sagt, svarer hun følgende:
– De sier at vi forholder oss til hva svenske myndigheter anbefaler, også tilpasser vi oss etter det. Hvis vi får spille kamper, gjør vi det. Hvis de bestemmer at det kun er fem som får trene sammen, gjør vi det.

Tar forholdsregler

Hun forteller at de tar forholdsregler, som å bruke Antibac regelmessig og vaske hendene ofte. I tillegg blir garderobene vasket oftere enn vanlig.
Nå har Pettersen påskeferie, men fra og med neste helg kommer treningskampene på løpende bånd. Det er fortsatt uvisst når seriefotballen begynner å rulle i Sverige.
I Sverige har over 9.600 personer fått påvist koronaviruset. Fredag kveld var det bekreftet 870 koronarelaterte dødsfall i landet.
(©NTB)
Fotball
Henriksen etter rødt kort: – Det er ikke mye kraft i dytten, han legger seg lett
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se målene fra Rosenborgs kamp mot Viking
12 TIMER SIDEN