I 2019 vant Kristian Thorstvedt Cupen i Norge med Viking og i kveld skal han prøve å sikre seg et cupgull i Belgia. Denne sesongen har han spilt 24 kamper (15 fra start) og scoret tre mål og lagt to assist i den belgiske toppdivisjonen.
Thorstvedts klubb Genk havnet over finalemotstanderen Standard Liège i grunnspillet av den belgiske serien denne sesongen, så det er nok naturlig å tenke at blåtrøyene er favoritter. Men den høyreiste landslagsspilleren har tatt med seg lærdom og en norsk klisjé inn i forberedelsene til finalen mot Standard Liège.
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
40 MINUTTER SIDEN
– Cup er cup her i Belgia også, så alt kan skje. Men jeg har troen på laget mitt og mener at hvis vi presterer nært vårt beste så vinner vi, forteller Thorstvedt til Discovery.

Forbedret seg mest defensivt

På grunn av skader fikk ikke nordmannen spille mye fra starten av sesongen og satt en del på benken den første perioden etter han var spilleklar igjen. Men en liten endring skulle sørge for en positiv formsving.
– Jeg fikk prøve meg i 10’er-rollen, og der har jeg klart å score noen mål og spiller bra.
Etter den tunge skadeperioden ble Belgia-proffen tatt ut i Ståle Solbakkens første landslagstropp, som resulterte i scoring mot Gibraltar og rødt kort mot Tyrkia.
Da han var skadet fikk Thorstvedt mulighet til å fokusere på andre momenter av fotballspillet enn bare det å sparke ball.
– Jeg har tatt en del fysiske steg siden jeg kom til Genk, spesielt under skadeperioden. Jeg er nå kjappere i beinforflytningen og kan vinne flere dueller. Så de største stegene jeg har tatt mener jeg er defensivt.

Linket til italiensk storklubb

Tidligere denne uken kunne italienske TMW melde at Kristian Thorstvedt er aktuell til å bli Jens Petter Hauges nye lekekamerat i storklubben AC Milan. Disse ryktene forholder hovedpersonen selv seg ganske rolig til:
– Overgangsrykter er det ikke lett å bli klok på. Det er snart overgangsvindu og da er det mye rart som skrives. Det er selvfølgelig stort å bli nevnt som aktuell for en klubb som AC Milan. Men jeg tror det beste for meg per dags dato er å være i Genk og utvikle meg her. Nivået er bra, og jeg føler at jeg mestrer det mer og mer for hver kamp som går.
– Det hadde vel vært litt gøy å se Thorstvedt og Hauge herje sammen i Milano?
– Ja, det hadde det. Jeg snakker mye med han og han trives godt der.
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
12 TIMER SIDEN