– Vi har ventet på en avkaring i lang, lang tid. Det har jo vært koronakjør der borte og presidentovertakelse og vi har ikke visst om landet blir stengt helt ned igjen med nye krefter på plass. Så det har drøyd ganske lenge.
Nå er endelig beskjeden han har ventet på kommet. Laget skal samles igjen mandag, og da må han være på plass i Philadelphia. Søndag setter han seg endelig på flyet.
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
9 TIMER SIDEN
– Så du har rett og slett vært litt Trump-fast i Norge du, da?
– Hehe, ja du kan vel nesten si det. Og med korona, da. Det har vært litt spenning der etter valget, vi har ikke helt visst hva som skulle skje, om det skulle bli fullstendig lock down igjen. Det har vært mye spetakkel der, men det ser ut som det begynner å bli bedre nå.

Nødmeldinger på telefonen

Og selv om han har stortrivdes med nye utfordringer og spill i et nytt og spennende land og liga, har utfordringene stått i kø for 26-åringen gjennom det foregående året.
Alt fra koronabobler og ambassadetrøbbel knyttet til hjemreise, til presidentvalg og hjernerystelse, har vært ingredienser.
– Vi gikk en stund i uvisshet fra mars og frem til den boblen i Orlando kom. Da var det glede for å få spille fotball, men samtidig herjet korona ganske kraftig i Florida på det tidspunktet. Men de mente at vi skulle være ganske trygge i boblen, og vi slapp ikke ut av bussene og reiste bare til og fra banen.
Men så ble det en del smitte. I boblen. To lag reiste hjem allerede den første uken.
– Etter den uken kom det ikke mer smitte, så da fungerte jo boblen som den skulle etter det. Det ble fem uker i Orlando, og det var litt spørsmål rundt hva som skulle skje da vi kom ut av boblen, men så begynte jo kampene med tomme tribuner som normalt.
Da ble det spilt mer kortreiste kamper, og ting gikk bra.
– Det fungerte bra helt til slutt, men det var ganske høye tall da vi reiste fra USA i slutten av november. Det var såpass galt at vi fikk nødmeldinger på telefonen mer eller mindre hver dag, med beskjed om å holde oss inne fordi sykehuskapasiteten var sprengt. Det var spesielt, så akkurat da var det godt å komme seg hjem.

Trent med Åsane

De spilte den siste kampen 24. november, og fikk reist hjem til Norge rundt 1. desember.
– Jeg visste det kom til å bli en litt lengre ferie enn normalt, og at det kanskje kunne drøye ut januar eller i verste fall begynnelsen av februar. Men ikke at det skulle drøye så lenge som nå, sier Glesnes når vi har rundt midtveis i måned nummer to i det nye året.
Han har fått lov til å trene med OBOS-klubben Åsane når han har vært hjemme i Norge, og setter stor pris på og takker for det. Normalt ville han kanskje også spilt en del futsal med kompiser og holdt seg i form på den måten, men all løpingen alene kunne han nok klart seg uten.
– Jeg er kanskje ikke helt der oppe og nikker, men jeg føler jeg er der jeg skal være når vi begynner. Heldigvis er det en oppkjøring først. Det er en stund å være helt av på, fra 1. desember og frem til nå.
– Med alt som har skjedd der borte, har du noen gang vært i tvil om du skal reise tilbake?
– Nei, aldri. Jeg hadde et veldig fint år, selv med alt det spesielle som skjedde.

Hjernerystelse og papirtrøbbel

For fortsatt er vi ikke i mål med alt. Glesnes fikk en drømmestart tidlig, med en kanonkule av en scoring som nærmest gikk verden rundt.
– Det var et flott mål, og jeg fikk navnet mitt ut og folk visste hvem jeg var. Men så stengte vi jo ned i lang tid, og så var vi litt uheldige med sønnen. Vi har en gutt som er halvannet år nå, men så måtte kjæresten min reise hjem fordi papirene hadde gått ut. Så kom korona, og ambassader og alt var stengt. Da skjønte vi at det kom til å ta noen måneder til de kom tilbake.
Derfor tok Glesnes grep, og fikk, som han sier, trumfet gjennom at han kunne reise hjem for å besøke dem i 14 dager, ettersom laget likevel ikke trente.
– Vi trente ikke i tre måneder. De så helst at jeg skulle være der, men jeg fikk reise. Dagen etter at jeg reiste hjem, fikk vi begynne å trene. Men da satt jeg jo likevel i karantene i Norge. Da jeg reiste bort igjen dro vi inn i boblen. Det var ikke akkurat den beste timingen, og jeg vet ikke om jeg skal kalle det straff fordi de som hadde vært der og trent ble prioritert, men jeg kom inn på laget igjen etterpå.
– Men så fikk jeg jo en liten hjernerystelse, og var ute i to-tre kamper. Men så spilte jeg ut, sier Glesnes.

Fornøyd med det sportslige

Han kaller det et veldig kjekt år, med få baklengsmål og mange seirer. Philadelphia Union var laget med færrest baklengsmål.
– Det var veldig kjekt etter å ha vært med på å ha sluppet inn en god del mål i årene før der, da vi slet veldig i Godset. Og så ble plutselig normalen å vinne kamper hver eneste helg.
Nå er ambisjonen å gjøre det enda bedre enn i fjor, både som lag og personlig. Laget har sendt stoppermakkeren avgårde til Genk i Belgia og en offensiv spiller til sveitsiske Salzburg, men likevel mener han de bør ha en god stamme igjen til å levere.
Og så kan kanskje MLS være et springbrett også for nordmannen, når han ser at lagkamerater hentes til andre ligaer.
– Jeg ser jo at det er muligheter, hvis jeg gjør det godt. Det er folk som ser på deg der også, så det er fint å se at hvis man presterer, så er det folk som følger med.
Og en positiv ting har koronaen ført med seg. Selv med kamper som spilles på midt på natten norsk tid, har plutselig flere funnet anledning til å se på.
– Jeg vet ikke om de er permittert eller har hjemmekontor og synes de kan være lenger oppe, men det har vært rart å plutselig oppleve at selv om vi har kamper som er ferdig rundt 03-04 norsk tid, så får jeg meldinger fra folk som har sett kampen. Det er herlig, sier Glesnes med et smil.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
9 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
10 TIMER SIDEN