Klubben opplyser at avgjørelsen ble tatt etter en omfattende evaluering av sesongen denne uken. Rose tok over Dortmund i fjor sommer, og fikk ledet laget i 46 kamper denne sesongen. Han hadde før det ledet Borussia Mönchengladbach i to år.
De gulkledde havnet åtte poeng bak ligavinner Bayern, og mister storscorer Erling Braut Haaland til Manchester City i sommer. Rose var også sjef for nordmannen under perioden hans i RB Salzburg.
Årets Europa-eventyr ble kortvarig for klubben som røk ut i mesterligaens gruppespill, før de senere ble slått av skotske Rangers over to kamper i europaligasluttspillet.
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
3 TIMER SIDEN
I den hjemlige cupen ble det exit i åttedelsfinalen med 1-2-tap for St. Pauli.

Ikke lett

I meldingen heter det at klubben vil holde samtaler for å finne et nytt trenerteam de kommende dagene.
– Denne dagen er ikke lett for noen av oss, fordi den gjensidige respekten vi har mellom hverandre er stor, sier klubbdirektør Hans-Joachim Watzke.
– Men etter en utilfredsstillende sesong av ulike årsaker, må vi innse at vi ikke fikk det vi ønsker ut av mulighetene våre, fortsetter han.

Uenighet

I tillegg til Rose er også assistentene Alexander Zickler, René Maric og Patrick Eibenberger ferdige i klubben.
Rose sier at sparkingen kom som en overraskelse, og at han stadig hadde en plan for laget. Det skal ha vært uenighet som førte til at partene nå skiller lag.
– Til tross for en vanskelig sesong var jeg fortsatt overbevist om veien videre. Under analysen fikk jeg inntrykk av at ledelsen ikke stolte 100 prosent på meg, og til slutt bestemte vi oss for å avslutte samarbeidet, sier Rose.
(©NTB)
Fotball
Nok en cupkamp utsatt – sliter fortsatt med smitteutbrudd
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
6 TIMER SIDEN