NFF ønsket å skyve på oppsatte avsparkstider. Hver hviletime teller før lokaloppgjøret mot Sverige i slutten av mars. Bakgrunnen for klagen var primært kampene Spania – Norge og Sverige – Romania 23. mars.
– Jeg vil i hvert fall reagere, selv om det trolig ikke fører til noe og at det er det kommersielle som styrer, sa landslagstrener Lars Lagerbäck til NTB tidligere i vinter.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
2 TIMER SIDEN
Nå er saken lagt død.
– UEFA pekte på konseptet med at kampene i kvalifiseringen er spredt over flere dager og tider på kveldene. Det skaper store inntekter, men også noen uheldige konsekvenser for enkeltnasjoner enkelte ganger, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NTB.
Det ble fra UEFA åpnet for at man kunne «ordne opp seg imellom». NFF tok kontakt med det spanske fotballforbundet og forhørte seg, men fikk et klart nei.
– Gitt at det er vanlig i Spania med sene kamper, så er det forståelig, sier Fisketjønn.
Saken fortsetter under videoen:

Detaljer

– Når man bare har to dager mellom to kamper, det er kanskje en marginal forskjell, men vi vet at det fysiologisk er vanskelig å fylle opp glykogennivåene 100 prosent på to dager. Jeg synes det skal være så fair som mulig med at man har samme avsparktid, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB da saken ble brakt inn for UEFA.
Lagerbäck var også kritisk til andre forhold rundt kampprogrammet.
– I denne kvalifiseringen er det også en mulighet for at to nasjoner kan bli enige om tider for kampene. Det synes jeg ikke heller er bra. Da kan man jo forhandle seg fram til fordeler på den måten, sa Lagerbäck.
Han vil at kampene starter på samme tid i hver spilleomgang. Norge møter Spania borte i Valencia med avspark 20.45. Sverige spiller hjemme 18.00 samme dag mot Romania. Norge – Sverige på Ullevaal går 26. mars 20.45.
Om Norge ikke går til EM via den ordinære kvalifiseringen, får laget en ekstra mulighet takket være sin gruppeseier i Nations League.
(©NTB)
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
5 TIMER SIDEN