Mandag lanserte utstyrsgiganten Adidas en rekke VM-drakter foran neste års mesterskap. Blant dem Argentina, Tyskland og Sveriges drakter foran neste års mesterskap.
Der ble også Spanias nye landslagsdrakt presentert, en drakt som har vekket reaksjoner.
Saken fortsetter under tweeten
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
26 MINUTTER SIDEN
Drakten spiller på VM-drakten fra 1994, et VM hvor Spania tok seg til kvartfinale før Italia ble for sterke, med en gul og en blå stripe på draktens høyre side.
Etter lanseringen har flere imidlertid hengt seg opp i at stripen som skal representere blå, ikke ser ut som blå. Fargesammensetningen av rødt, gult og blått, skaper en optisk illusjon av at stripen er lilla.
Saken fortsetter under bildet

Spania

Foto: Twitter

Rødt, gult og lilla er nemlig flagget til Den andre spanske repulikken, som var regimet som styrte Spania fra 1931 til 1939, da Francisco Franco kom til makten under den spanske borgerkrigen og andre verdenskrig brøt ut. Frem til 1977 var flagget bannlyst av Francos diktatur, mens det i dag blir brukt av monarkiets motstandere i landet.
Saken fortsetter under bildet

second spanish republic flag

Foto: Twitter

Ved normale omstendigheter hadde kanskje ikke flagget vekket de helt store reaksjonene, men i en tid med politisk uro etter at Catalonia erklærte sin uavhengighet, kunne nok timingen vært bedre.
Tirsdag gikk Det spanske fotballforbundet (RFEF) på vegne av Adidas ut med en pressemelding hvor de følte et behov for å forklare lanseringen av sin nye drakt, og understrekte at drakten på ingen måte var ment å inneholde politiske konnotasjoner.
– Utformingen av den nye drakten oppsummerer motet i laget vårt, med rød, gul og blå diamantgrafikk. Fargene representerer de beste egenskapene i laget, nemlig fart, energi og den kjente spillestilen. Settet komplimenteres med blå bukser og svarte strømper, skriver RFEF.
HVILKEN FARGER ER SPANIAS NYE VM-DRAKT?
Eliteserien
Kårer beste og verste gjennom karrieren: Dommere, fans og spillere
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
2 TIMER SIDEN