– Jeg er ikke i posisjon til så mye som å anslå når den første kampen kan spilles, men i europeisk sammenheng er det flotte nyheter at vi kan åpne for trening igjen fra kommende uke, sa hun i et videointervju med avisen AS fredag.
Lozano er leder for Spanias idrettsråd, som i praksis er idrettsdepartementet. Hun sa at hun setter pris på at ligaen og fotballforbundet har funnet sammen i forsøket på å finne løsninger på utfordringene viruspandemien påfører fotballen.
– I andre europeiske land har manglende enighet mellom forbund og klubber lagt hindre i veien for gjenopptakelse av fotballen, sa hun.
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
4 TIMER SIDEN
Som i andre land har det vært planlagt utstrakt testing av spillerne på veien tilbake til trenings- og kampaktivitet. Helsedepartementet gikk torsdag med på å gjøre tester tilgjengelige for bruk av fotballspillere fra mandag, og klubbene kan gjenoppta trening 48 timer etter at spillerne er testet.
Testingen har vært omdiskutert. Mange mener at fotballspillere ikke kan prioriteres så lenge det er begrenset antall tester og helsearbeider og utsatte grupper trenger det mer.
Lozano stilte overfor AS spørsmål ved hvor omfattende testingen trenger å være.
– Protokollen som er utarbeidet foreskriver testing når det er medisinsk påkrevet, sa hun.
– Klubblegene vil få ansvar for å avgjøre dette. Slik gjøres det i andre bedrifter i samfunnet.
(©NTB)
Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
5 TIMER SIDEN